Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024

Συνεχίζονται τα άγρια επεισόδια στην Τεχεράνη – Οι αρχές ξυλοκοπούν βάναυσα γυναίκες

Αστυνομικοί βιντεοσκοπήθηκαν να προχωρούν μέσα σε βαγόνια συρμού και να χτυπούν γυναίκες με τα γκλομπ τους.


Οι ιρανικές δυνάμεις ασφαλείας άνοιξαν πυρ εναντίον πολιτών σε σταθμό του μετρό στην Τεχεράνη και ξυλοκόπησαν γυναίκες που δεν φορούσαν την υποχρεωτική μαντήλα, εν μέσω ταραχών τις τελευταίες βδομάδες μετά τον θάνατο της 21χρονης Μαχσά Αμινί.

Πλάνα που κοινοποιήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έδειχναν επιβάτες να τρέχουν προς τις εξόδους του μετρό, με πολλούς να πέφτουν και να ποδοπατούνται, αφού η αστυνομία άνοιξε πυρ σε πλατφόρμα σταθμού που ήταν γεμάτη, σύμφωνα με τον Guardian.

Αστυνομικοί βιντεοσκοπήθηκαν επίσης να προχωρούν μέσα σε βαγόνια συρμού και να χτυπούν γυναίκες με τα γκλομπ τους.

Ο «Ματωμένος Νοέμβριος»
Οι διαδηλώσεις συνεχίστηκαν και εχθές με τους διοργανωτές να καλούν σε τριήμερη δράση για να τιμήσουν τον «Ματωμένο Νοέμβριο» του 2019, όταν εκατοντάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων κατά της αύξησης των τιμών των καυσίμων.

«Θα αγωνιστούμε! Θα πεθάνουμε! Θα πάρουμε πίσω το Ιράν!», ακούγονται δεκάδες διαδηλωτές να φωνάζουν γύρω από μια φωτιά σε δρόμο της Τεχεράνης, σε βίντεο που δημοσίευσε ο λογαριασμός 1500tasvir.

Οι διαδηλωτές καταγράφηκαν επίσης να φωνάζουν και να βάζουν φωτιά σε μαντίλες σε σταθμούς του μετρό. Το Γαλλικό Πρακτορείο μετέδωσε ότι έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε όλη τη χώρα σε συγκρούσεις κατά τη διάρκεια της νύχτας.

 

in.gr

Shares