Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ οι επιθέσεις κατά Χριστιανών – 750 δολοφονήθηκαν στην πόλη Αξούμ της Αιθιοπίας

Νέα επίθεση κατά των Χριστιανών σημειώθηκε έξω από την  εκκλησία Maryam Tsiyon στο Aksum της Αιθιοπίας μιλούν τα τοπικά μέσα και αναφέρουν για  750 νεκρούς.

Όπως αναφέρουν τα τοπικά μέσα πρόκειται η εκκλησία στην οποία βρίσκονταν Χριστιανοί δέχθηκε επίθεση από κυβερνητικά στρατεύματα της Αιθιοπίας και πολιτοφυλακή της Αμάρας, σύμφωνα με πολλούς μάρτυρες

Οι επιθέσεις κατά των Χριστιανών δεν σταματούν όμως. Παρά τις αναφορές στις  28 Νοεμβρίου, ο Αχμέντ ανακοίνωσε ότι οι στρατιωτικές επιχειρήσεις είχαν σταματήσει και τα ομοσπονδιακά στρατεύματα ελέγχουν τη Μεκέλ, σύμφωνα με το Reuters. Αλλά το TPLF συνεχίζει να πολεμά

Σύμφωνα με πληροφορίες, τουλάχιστον 1.000 άνθρωποι κρύβονταν στην εκκλησία όταν ξεκίνησε η επίθεση. Εκατοντάδες βγήκαν έξω και πυροβολήθηκαν στην πλατεία μπροστά από την εκκλησία, σύμφωνα με το Christianheadlines.com.

Ο ιστότοπος Eritrea Hub δημοσίευσε βίντεο απο τις φρυκιαστικές φαγής. Δείχνει στους κατοίκους να προσδιορίζουν ένα από τα σώματα των 750 ατόμων που αναφέρθηκαν σκοτώθηκαν στην επίθεση.

Καταρχάς η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Αντίς Αμπέμπα βρίσκεται εδώ και πολλούς μήνες σε πόλεμο με τους αντάρτες της επαρχίας Τιχράϊ, στα βορειανατολικά της χώρας, κοντά στην Ερυθραία. Οι συγκρούσεις με τον κυβερνητικό στρατό συχνά περιλαμβάνουν τη χρήση πολεμικών αεροσκαφών, τανκς και πυροβολικού. Οι συγκρούσεις αυτές εξελίχθηκαν σε εμφύλιο πόλεμο ανάμεσα στους κατοίκους της περιοχής, που χωρίστηκαν σε αυτούς που επιθυμούν την απόσχιση και σε εκείνους που παραμένουν πιστοί στην ενότητα της Αιθιοπίας και εφοδιάζονται με όπλα από τον ομοσπονδιακό στρατό.

Το τίμημα είναι μεγάλο καθώς αφορά την ίδια την εδαφική ακεραιότητα της Αιθιοπίας. Η Αντίς Αμπέμπα θεωρεί ότι, αν μία επαρχία της αποσχιστεί και ανεξαρτητοποιηθεί τότε, αναπόφευκτα, θα ακολουθήσουν και άλλες. Η Αιθιοπία είναι ένα εθνοθρησκευτικό μωσαϊκό με τις δύο μεγαλύτερες εθνότητες, τους Ορόμο (35%) και τους Αμχάρα (28%) να αποτελούν μαζί το 63% του πληθυσμού, ενώ υπάρχουν και δεκάδες άλλες, με μεγαλύτρη τους Τιγκράϊα (7,3%), που αποτελούν την πλειοψηφία στα κρατίδια τους (υπάρχουν και 9 μικρότερες εθνοτικές ομάδες με πληθυσμό η κάθε μία τους πάνω από ένα εκατομμύριο). Μια απόσχιση θα άνοιγε έτσι τους «Ασκούς του Αιόλου» για τη μεγαλύτερη χώρα της Ανατολικής Αφρικής, από τα υψίπεδα της οποίας μάλιστα πηγάζει και ο Νείλος.

 

 

Shares