Τρίτη , 19 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Συνεχίζει τις προκλήσεις η Τουρκία-Δείτε το προκλητικό tweet Τσαβούσογλου για το ψευδοκράτος…

Μία ημέρα μετά τις προκλητικές δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου… τουίταρε, ακολουθώντας τη γραμμή του Τούρκου προέδρου, με αφορμή τη συμπλήρωση των 36 ετών από την ανακήρυξη του ψευδοκράτους…

Σε ανάρτησή του στο Twitter, ο υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, αναφέρει ότι η Τουρκία συμμερίζεται την χαρά των Τουρκοκυπρίων για την ημέρα της «τουρκοκυπριακής δημοκρατίας», όπως ονομάζει το ψευδοκράτος. “Η Τουρκία θα συνεχίσει να υπερασπίζεται το ψευδοκράτος διεθνώς”, τονίζει.

Χθες, Πέμπτη, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, εξαπέλυσε επίθεση στην Κυπριακή Δημοκρατία, αλλά και στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στο μήνυμά του για την επέτειο ίδρυσης του ψευδοκράτους.

“Κανείς, και ειδικά η Ευρωπαϊκή Ένωση, δεν έχει το δικαίωμα να μετατρέψει τους Τουρκοκύπριους σε αιχμαλώτους των Ελληνοκυπριακών παιχνιδιών”, είπε ο Ερντογάν, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Anadolu.

“Οι Τουρκικές προσπάθειες για δίκαιη, βιώσιμη πολιτική λύση στην Κύπρο δεν βρίσκουν ανταπόκριση στην νότια πλευρά”, συνέχισε ο Ερντογάν, για να προσθέσει ότι δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να σφετεριστεί τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων στις πηγές υδρογονανθράκων.

“Είμαστε αποφασισμένοι να προστατεύσουμε τα δικαιώματα και τα συμφέροντά μας με τον ίδιο τρόπο που εξαλείψαμε τις απειλές κατά της παρουσίας των Τουρκοκυπρίων στο παρελθόν”, είπε ο Τούρκος Πρόεδρος.

“Ως μέρος των ιστορικών και συμβατικών καθηκόντων της, η Τουρκία θα κάνει κάθε προσπάθεια για να διατηρήσει τη σημαία της «Βορείου Κύπρου» στις θάλασσες, τους αιθέρες και τη γη”, κατέληξε ο Ερντογάν.

newsit.gr

Shares