Πέμπτη , 1 Δεκεμβρίου 2022
Τελευταία Νέα

Συναυλία στο Καλλιμάρμαρο για την Μικρασιατική καταστροφή

Συναυλία στο Καλλιμάρμαρο για την Μικρασιατική καταστροφή

Μεγάλη συναυλία στο Καλλιμάρμαρο το Σάββατο (8/10) για την επέτειο της Μικρασιατικής καταστροφής

Μια επετειακή εκδήλωση για την Μικρασιατική καταστροφή θα πραγματοποιηθεί στο Παναθηναϊκό Στάδιο το Σάββατο 8 Οκτωβρίου στις 7.30μμ.

Με τη συμμετοχή 1.922 παιδιών και νέων από 55 χορωδίες και παραδοσιακά χορευτικά συγκροτήματα από τις Ιερές Μητροπόλεις, η Εκκλησία της Ελλάδος κάνει τον χορό και το τραγούδι γέφυρα μνήμης των αλησμόνητων πατρίδων. Μαζί τους συμπράττουν οι σημαντικοί ερμηνευτές Δημήτρης Μπάσης, Αρετή Κετιμέ, Σοφία Μάνου, Κωνσταντίνος Βελιώτης. Αφηγητής της εκδήλωσης θα είναι ο ηθοποιός Θανάσης Βισκαδουράκης.

Στη βραδιά στο Καλλιμάρμαρο για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή, θα έχει ελεύθερη είσοδο και θα ακούσουμε τραγούδια των Απόστολου Καλδάρα, Χρήστου Παπαδόπουλου, Σταμάτη Σπανουδάκη και Παντελή Θαλασσινού σε πρωτότυπη ενορχήστρωση, ειδικά προσαρμοσμένη στην πολυπληθή νεανική χορωδία και την ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ, που διευθύνει ο Γιώργος Αραβίδης. Στο δεύτερο μέρος θα ακουστούν τα ωραιότερα παραδοσιακά μικρασιατικά τραγούδια, που όλοι ξέρουμε και αγαπάμε, με την σύμπραξη της Ορχήστρας Ελληνικής Μουσικής της Εκκλησίας της Ελλάδος που διευθύνει ο Γιώργος Δεμελής.

Μια μεγάλη επετειακή εκδήλωση για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή που διοργανώνει η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος με τη Συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Αττικής και την στήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού.

Η εί­σο­δος στην εκδήλωση εί­ναι δωρεάν, με δελ­τία εισόδου από την ticketservices.gr.

«Λαοί που ξεχνούν το παρελθόν, δεν έχουν μέλλον. Γι΄ αυτό και η Μικρασιατική καταστροφή, αν και μας πονά, δεν πρέπει να ξεχαστεί» γράφει στο εισαγωγικό σημείωμα του προγράμματος της εκδήλωσης ο Ηλίας Λιαμής, Πρόεδρος Συνοδικής Επιτροπής καλλιτεχνικών εκδηλώσεων της Εκκλησιάς της Ελλάδος.

Πηγή: fosonline.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares