Πέμπτη , 18 Απριλίου 2024
Τελευταία Νέα

Συνασπισμός υπό την ηγεσία των ΗΠΑ εκπαιδεύει 400 “τρομοκράτες” YPG/PKK στη Συρία

Έξαλλοι είναι οι Τούρκοι με τις Ηνωμένες Πολιτείες εξαιτίας της δραστηριότητας των τελευταίων σε συριακά εδάφη…

Ο υπό την ηγεσία της Ουάσινγκτον συνασπισμός ενάντια στην τρομοκρατική ομάδα Daesh/ISIS, (Ισλαμικό Κράτος), παρείχε στρατιωτική εκπαίδευση σε 400 “τρομοκράτες” (σ.σ. κατά το τουρκικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή – Αnadolu Agency), YPG/PKK, (Μονάδες Προστασίας του Λαού/Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν) στην επαρχία Αλ-Χασάκα της βορειοανατολικής Συρίας, σύμφωνα με πηγές.

Η ένοπλη εκπαίδευση, διάρκειας τριών μηνών, πραγματοποιήθηκε στο όρος Αμπντουλαζίζ, ανέφεραν οι πηγές. Οι “τρομοκράτες” έμαθαν πώς να χρησιμοποιούν ελαφρά, μεσαία και βαριά όπλα καθώς και μεθόδους επιδρομής και διείσδυσης σε χωριά.

Al Hasakah Districts (ku) - MapSof.net

Τα εδάφη της επαρχίας Αλ-Χασάκα

Μετά την εκπαίδευση, πραγματοποιήθηκε τελετή αποφοίτησης, την οποία παρακολούθησαν οι αμερικανοί διοικητές και ο Φερχάτ Αμπντί Σαχίν, γνωστός με την κωδική ονομασία “Μαζλούμ Αμπντί”, ένας από τους επικεφαλής των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF), που βρίσκεται υπό τον έλεγχο των YPG/PKK .

Οι ΗΠΑ και η Γαλλία, οι οποίες μετέχουν στον συνασπισμό ενάντια στο Daesh/ISIS, έχουν υποστηρίξει “τρομοκράτες” των YPG/PKK με στρατιωτική εκπαίδευση στις περιοχές Αλ-Χασάκα και Ντέιρ-εζ-Ζορ στα ανατολικά του ποταμού Ευφράτη.

ABD'li generallerin terör trafiği: Terörist elebaşı 'Mazlum Kobani' ile görüştüler - Yeni Şafak

Ο Φερχάτ Αμπντί Σαχίν

Γάλλοι στρατιώτες, οι οποίοι ενεργούν, επί του παρόντος, υπό την αιγίδα των ΗΠΑ στη Συρία, συχνά παρέχουν εκπαίδευση πυροβολικού σε “τρομοκράτες” των YPG/PKK. Η οργάνωση YPG είναι η συριακή “θυγατρική” του PKK, το οποίο θεωρείται τρομοκρατική ομάδα στις ΗΠΑ, στην ΕΕ και στην Τουρκία.

Η υποστήριξη των ΗΠΑ για τις SDF (Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις), υπό την ηγεσία της YPG έχει καταστήσει τεταμένες τις σχέσεις με την Άγκυρα. Στην εκστρατεία “τρομοκρατίας” των 35 ετών κατά της Τουρκίας, το PKK είναι υπεύθυνο για τους θανάτους τουλάχιστον 40.000 ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένων γυναικών, παιδιών και  βρεφών.

US provides medical training to YPG/PKK terrorists

Η αστερόεσσα, “κόκκινο πανί” για την Τουρκία στη Συρία 

σ.σ. Η τρομοκρατία είναι καταδικαστέα από όπου και αν προέρχεται. Στην περίπτωση των Κούρδων, ωστόσο, η κατάσταση είναι περισσότερο περίπλοκη καθώς είναι θολά τα όρια μετάξύ “τρομοκρατίας” και εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα. Η “ψυχοπαθής” σχιζοειδούς τύπου Τουρκία δεν πρέπει να ξεχνά τις Γενοκτονίες που διέπραξε εναντίον των Ελλήνων του Πόντου και της Μικράς Ασίας, των Αρμενίων και των Ασσυρίων όπως και τις εισβολές σε Κύπρο, Συρία, Λιβύη, βόρειο Ιράκ…

Πηγή: Anadolu Agency

Του ειδικού συνεργάτη

 

Shares