Κυριακή , 27 Νοεμβρίου 2022

Συνάντηση Τρας με τον Βρετανό υπουργό Οικονομικών – Εμμένουν στο σχέδιο για φορολογικές μειώσεις

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός Λιζ Τρας και ο υπουργός της επί των Οικονομικών Κουάζι Κουάρτενγκ αρνήθηκαν να υποχωρήσουν στα αιτήματα να δημοσιοποιήσουν νωρίτερα πρόβλεψη για τα αναπτυξιακά σχέδια της κυβέρνησης και τον αντίκτυπο των σχεδιαζόμενων φορολογικών μειώσεων, που έχουν προκαλέσει αναταραχή στις χρηματοοικονομικές αγορές.

Ο Κουάρτενγκ παρουσίασε μια σειρά από μειώσεις φόρων την περασμένη εβδομάδα, που δεν συνοδεύονταν από προβλέψεις της υπηρεσίας Δημοσιονομικής Ευθύνης (OBR) –κάτι ασυνήθιστο.

Ο Κουάρτενγκ έχει δεχθεί πιέσεις να καθησυχάσει τους φόβους στην αγορά και να δημοσιεύσει νωρίτερα τις δημοσιονομικές ανακοινώσεις που είναι προγραμματισμένες για τις 23 Νοεμβρίου, ημέρα κατά την οποία είπε ότι θα δώσει στη δημοσιότητα τις προβλέψεις της OBR καθώς και λεπτομέρειες για το κόστος των χρηματοδοτούμενων από το χρέος φορολογικών μειώσεων παράλληλα με την πορεία για μείωση του χρέους μεσοπρόθεσμα.

Ωστόσο, μετά τη συνάντηση της Τρας και του Κουάρτενγκ με τον επικεφαλής της OBR Ρίτσαρντ Χιουζ σήμερα, το υπουργείο Οικονομικών ανέφερε ότι το χρονοδιάγραμμα σχετικά με το «Μεσοπρόθεσμο Δημοσιονομικό Σχέδιο» του Κουάρτεγνκ παραμένει αμετάβλητο.

«Συζήτησαν τη διαδικασία για τις επικείμενες οικονομικές και δημοσιονομικές προβλέψεις, που θα δημοσιευθούν στις 23 Νοεμβρίου, καθώς και τις οικονομικές και δημοσιονομικές προοπτικές», ανέφερε η ανακοίνωση του υπουργείου. «Συμφώνησαν, ως είθισται, να εργαστούν στενά κατά τη διαδικασία των προβλέψεων και πέραν αυτής».

Η OBR ανέφερε ότι το πρώτο προσχέδιο θα παραδοθεί στον Κουάρτεγνκ στις 7 Οκτωβρίου και ότι «όπως πάντα, θα βασίζεται στην ανεξάρτητη εκτίμησή μας για τις οικονομικές και δημοσιονομικές προοπτικές και τον αντίκτυπο των κυβερνητικών πολιτικών».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares