Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Συνάντηση Πέδρο Σάντσεθ – Σι Τζινπίνγκ

Συνάντηση Πέδρο Σάντσεθ – Σι Τζινπίνγκ στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής στο Μπαλί – Ο Σάντσεθ καλεί τον Σι να ασκήσει επιρροή στον Πούτιν για να τελειώσει ο πόλεμος στην Ουκρανία


Δίκαιη μεταχείριση για τις εταιρείες των χωρών τους ζήτησαν ο Σι Τζινπίνγκ και ο Πέδρο Σάντσεθ στη διάρκεια διμερούς συνάντησης που είχαν σήμερα στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της Ομάδας των 20 (G20), που διεξάγεται στο Μπαλί της Ινδονησίας.

Σύμφωνα με το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο CCTV, ο Σι Τζινπίνγκ είπε στον Πέδρο Σάντσεθ πως η Κίνα υποδέχεται περισσότερες επιχειρήσεις και αγαθά από την Ισπανία στην αγορά της και πως ελπίζει για δίκαιη, διαφανή μεταχείριση, η οποία δεν θα εισάγει διακρίσεις των επιχειρήσεών της στην Ισπανία.

Όπως δήλωσε η εκπρόσωπος της κυβέρνησης Ισαμπέλ Ροδρίγκες, από την πλευρά του ο Πέδρο Σάντσεθ επέμεινε στην ανάγκη για αμοιβαιότητα για τις ισπανικές εταιρείες, ενώ οι δύο ηγέτες συζήτησαν επίσης την ευκαιρία για ενίσχυση και διαφοροποίηση των εμπορικών και επενδυτικών σχέσεων.

Ακόμη, σύμφωνα με το Reuters, ο Πέδρο Σάντσεθ εξέφρασε την επιθυμία του να δώσει ώθηση στις σχέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Κίνα στη διάρκεια της ισπανικής εκ περιτροπής προεδρίας της ΕΕ, το δεύτερο εξάμηνο του 2023.

Επίσης, σύμφωνα με την εκπρόσωπο της ισπανικής κυβέρνησης, ο Σάντσεθ ζήτησε από τον Πρόεδρο της Κίνας να ασκήσει την επιρροή του στον Βλαντίμιρ Πούτιν προκειμένου να θέσει τέλος στον πόλεμο στην Ουκρανία.

«Ο πρωθυπουργός κάλεσε τον Πρόεδρο της Κίνας να ασκήσει την επιρροή του ως σταθεροποιητική δύναμη, προκειμένου να κάνει τον Πούτιν να τελειώσει τον πόλεμο», δήλωσε στους δημοσιογράφους η εκπρόσωπος.

Η Σύνοδος Κορυφής είναι η πρώτη συνάντηση των ηγετών της G20 αφότου ξεκίνησε ο πόλεμος στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο.

Πηγή: newmoney.gr

Shares