Παρασκευή , 25 Σεπτεμβρίου 2020
Τελευταία Νέα

Συνάντηση Πάιατ με Βαρθολομαίο – «Είχαμε μια εξαιρετικά σημαντική συζήτηση»…

Συνάντηση Πάιατ με Βαρθολομαίο - «Είχαμε μια εξαιρετικά σημαντική συζήτηση»...

«Είναι πάντα μεγάλη τιμή να συναντώ τον Παναγιώτατο», δήλωσε ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ μετά τη συνάντησή του με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

Επιπλέον, τόνισε ότι: «Είχαμε μια εξαιρετικά σημαντική συζήτηση γιατί μπορέσαμε να συζητήσουμε τα σχέδια της υποδοχής του στην Ουάσινγκτον το ερχόμενο φθινόπωρο. Είναι η πρώτη επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη στις ΗΠΑ εδώ και μία δεκαετία, η οποία γίνεται σε μια πολύ σημαντική στιγμή για την Εκκλησία της Αμερικής, γιατί θα υπάρχει ήδη νέος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής και είχα την ευκαιρία να μοιραστώ με τον Παναγιώτατο τον ενθουσιασμό μου για την άφιξη του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου. Η κυβέρνησή μας θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν προκειμένου να τον βοηθήσει να ξεκινήσει την αποστολή του επιτυχώς στις ΗΠΑ. Ακόμη μιλήσαμε λίγο για τον κρίσιμο ρόλο που έχει ο Πατριάρχης ως πνευματικός ηγέτης σε μια σειρά από άλλα θέματα στη Μέση Ανατολή, φυσικά και στην Ουκρανία, όπου ο λόγος του Παναγιωτάτου είναι εξαιρετικά σημαντικός, όπως και γενικά σε όλη την Ορθοδοξία».

H συνάντηση Πάιατ-Βαρθολομαίου έλαβε χώρα στο κατάλυμα του Πατριάρχη, στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετάννια». Σημειώνεται, ότι το απόγευμα της Τετάρτης (22/05) ο Οικουμενικός Πατριάρχης εγκαινίασε το κέντρο γεροντολογίας στο Δήλεσι μαζί με τον Προκόπη Παυλόπουλο.

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares