Κυριακή , 1 Νοεμβρίου 2020
Τελευταία Νέα

Συνάντηση με τον γ.γ. Σαγκάης του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας είχε ο Κ. Μητσοτάκης…

Συνάντηση με τον γ.γ. Σαγκάης του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας είχε ο Κ. Μητσοτάκης...

Συνάντηση με τον γ.γ. Σαγκάης του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της…

επίσκεψής του για τη διεθνή έκθεση China International Import Expo 2019, στην οποία η Ελλάδα είναι μία από τις τιμώμενες χώρες.

Στη συνάντησή του με τον Λι Κιανγκ, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην Cosco και την επένδυση των 600 εκατ. που μπορεί να φτάσει το 1 δισεκατομμύριο. Στοχος είναι να γίνει ο Πειραιάς το πρώτο λιμάνι της Μεσογείου, είπε ο πρωθυπουργός. «Προσδοκούμε την περίοδο 2020-21 να έχουμε 500.000 τουρίστες από την Κίνα», συμπλήρωσε, σύμφωνα με το ΑΠΕ, ενώ ευχαρίστησε τον Κινέζο αξιωματούχο επειδή την κρίσιμη δεκαετία η Κίνα συνέχισε να επενδύει στην Ελλάδα.

Ο πρωθυπουργός θα έχει σειρά συναντήσεων στην Κίνα και τη Δευτέρα θα γίνει δεκτός από τον πρόεδρο της χώρας, Σι Τζινπίνγκ. Επίσης, ο κ. Μητσοτάκης θα έχει συναντήσεις και με επιχειρηματικούς παράγοντες.

Μητσοτάκης: Εντυπωσιασμένος από την οικονομική πρόοδο της Κίνας

«Σας ευχαριστώ για την θερμή υποδοχή. Είναι πολύ μεγάλη τιμή που επισκέπτομαι τη χώρα σας ως πρωθυπουργός. Δεν είναι η πρώτη φορά που επισκέπτομαι την Κίνα. Την είχα επισκεφθεί το 1995. Πρέπει να σας πω ότι έχω μείνει εντυπωσιασμένος από την οικονομική πρόοδο στη σπουδαία χώρα σας. Βλέπω μια χώρα, την δεύτερη οικονομία του κόσμου που έβγαλε 800 εκατ. ανθρώπους από τη φτώχεια. Η Ελλάδα και η Κίνα συνδέονται με μια βαθιά πολιτιστική σχέση», είπε ο κ. Μητσοτάκης στον Λι Κιανγκ, ο οποίος από την πλευρά του επισήμανε ότι η Ελλάδα είναι καλός φίλος της Κίνας στην Ευρώπη.

«Και οι δυο χώρες έχουν λαμπρό πολιτισμό και μακρόχρονη ιστορία. Έχουμε και οι δυο πολλούς φιλόσοφους. Όπως στην Κίνα έχουμε τον Κομφούκιο, στην Ελλάδα έχετε τον Αριστοτέλη και τον Πλάτωνα. Πριν από 16 χρόνια επισκέφτηκα την Ελλάδα. Οι σχέσεις μας αναπτύσσονται πολύ και αυτή η επίσκεψη σας θα ενισχύσει τις διμερείς μας σχέσεις και στο μέλλον», δήλωσε ο Κινέζος αξιωματούχος, που αναφέρθηκε και στους συμπατριώτες του οι οποίοι επισκέπτονται κάθε χρόνο τη χώρα μας. «Είμαστε πρόθυμοι να αναπτύξουμε και καινούργιες συνεργασίες. Τώρα είναι της μόδας ζευγάρια Κινέζων να βγάζουν φωτογραφίες στην Κρήτη και στη Σαντορίνη», σημείωσε.
iefimerida.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares