Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Συνάντηση Κύπριου ΥΠΑΜ με Γαλλίδα ομόλογό του στο Παρίσι – Στο επίκεντρο οι εξελίξεις στη Μεσόγειο…

Κατ’ ιδίαν συνάντηση με τη Γαλλίδα ομόλογο του κ. Florence Parly είχε ο υπουργός Άμυνας της Κύπρου κος Χαράλαμπος Πετρίδης, στο πλαίσιο της επίσκεψης του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Γαλλία…

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν οι εξελίξεις στην κεντρική και ανατολική Μεσόγειο καθώς επίσης και οι διμερείς σχέσεις Κυπριακής Δημοκρατίας και Γαλλίας για θέματα Άμυνας και Ασφάλειας.

Εκφράστηκε παράλληλα η κοινή βούληση για ενίσχυση της αμυντικής συνεργασίας των δύο χωρών, η οποία είναι συνυφασμένη με την κοινή προσπάθεια για αποτελεσματική αντιμετώπιση των συνεχιζόμενων προκλήσεων στην περιοχή αλλά και με την προώθηση της ειρήνης και της ασφάλειας σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο.

H επίσκεψη αυτή εντάσσεται σε ένα ευρύ φάσμα ενεργειών των δυο χωρών που επενδύουν στην προώθηση συνθηκών συνεργασίας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και αποδεικνύει έμπρακτα την επιθυμία και κοινή θέληση για ενίσχυση και περαιτέρω βελτίωση των διμερών σχέσεων στον τομέα της ‘Αμυνας και Ασφάλειας εν μέσω των πρόσφατων αποσταθεροποιητικών ενεργειών της Τουρκίας.

ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

Shares