Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024

Συνάντηση Χαρδαλιά με τον πρωθυπουργό της Νότιας Αυστραλίας

Συνάντηση Χαρδαλιά με τον πρωθυπουργό της Νότιας Αυστραλίας

Στην Αυστραλία βρίσκεται ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Χαρδαλιάς, όπου συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό της Νότιας Αυστραλίας.

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Χαρδαλιάς, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί στην Αυστραλία, συναντήθηκε σήμερα Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2022, με τον Πρωθυπουργό της Νότιας Αυστραλίας (Premier of South Australia) κ. Peter Malinauskas, στο Γραφείο του Πολιτειακού Πρωθυπουργού, στην Αδελαΐδα.

Κατά τη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα εγκάρδιο κλίμα, οι κ.κ. Χαρδαλιάς και Malinauskas επιβεβαίωσαν τους στενούς και ισχυρούς φιλικούς δεσμούς που συνδέουν τις δύο χώρες, οι οποίοι εδράζονται στους κοινούς αγώνες και τις θυσίες τους για τις αξίες της Ειρήνης, της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας, καθώς και στη δυναμική παρουσία της πολυπληθούς Ελληνικής Ομογένειας.

Συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος με εστίαση στις διμερείς σχέσεις Ελλάδας και Αυστραλίας, προοπτικές και δυνατότητες περαιτέρω ενίσχυσής τους σε πολλαπλά πεδία, όπως η συνεργασία στον τομέα της Άμυνας και της Αμυντικής Βιομηχανίας, στην ασφάλεια της υγείας, στην αντιμετώπιση υβριδικών απειλών και στις αναδυόμενες τεχνολογίες.

Επίσης, ανταλλάχθηκαν απόψεις σε ζητήματα που απασχολούν την ελληνική κοινότητα της Διασποράς, ο τουρκικός αναθεωρητισμός και οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ελλάδα στο Αιγαίο, στα Βαλκάνια και την Ανατολική Μεσόγειο, οι απαντήσεις της Ελλάδας μέσω της Διπλωματίας, των συμφωνιών σε διμερή και πολυμερή σχήματα και της αναβάθμισης των δυνατοτήτων των Ενόπλων Δυνάμεών της, καθώς και ο πόλεμος στην Ουκρανία και οι συνέπειές του στην παγκόσμια ασφάλεια, ειρήνη και σταθερότητα.

Παρόντες ήταν ο Υπουργός Υποδομών & Μεταφορών και (Υπουργός) Ενέργειας & Μεταλλείων κ. Tom Koutsantonis, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στην Αδελαΐδα κ. Γεώργιος Ψιάχας και ο Έλληνας Ακόλουθος Άμυνας Συνταγματάρχης Ιωάννης Φασιανός.

Πηγή: newsbomb.gr

Shares