Δευτέρα , 4 Ιουλίου 2022
Τελευταία Νέα

Συνάντηση Μπάιντεν με τους ηγέτες Φινλανδίας και Σουηδίας – Θέμα η ένταξη των δυο χωρών στο ΝΑΤΟ

Ο Τζο Μπάιντεν στις δηλώσεις του ανέφερε εμφατικά ότι υποστηρίζει σθεναρά την ένταξη της Φινλανδίας και της Σουηδίας, στο ΝΑΤΟ

Με τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπαίντεν, συναντήθηκαν σήμερα στον Λευκό Οίκο, ο πρόεδρος της Φινλανδίας Σάουλι Νιινίστο και η Σουηδή πρωθυπουργός Μαγκνταλένα Άντερσον. Στην συνάντηση των τριών ηγετών συζητήθηκε η επιθυμίας ένταξης των δυο σκανδιναβικών χωρών στο ΝΑΤΟ.

Ο Τζο Μπάιντεν στις δηλώσεις του ανέφερε εμφατικά ότι υποστηρίζει σθεναρά την ένταξη της Φινλανδίας και της Σουηδίας, στο ΝΑΤΟ.

Αναφορικά για το θέμα αυτό ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Λευκού Οίκου σημείωσε: «Πρόκειται για ένα ιστορικό γεγονός, μια στιγμή ορόσημο για την ευρωπαϊκή ασφάλεια. Δύο κράτη με μακρά παράδοση ουδετερότητας θα ενταχθούν στην πιο ισχυρή αμυντική συμμαχία του κόσμου».

Σημειώνεται ότι για την ένταξη των δυο σκανδιναβικών χωρών στο ΝΑΤΟ, έχει θέσει βέτο Τουρκία κατηγορώντας παράλληλα την Σουηδία για υπόθαλψη τρομοκρατών (Κούρδους μαχητές).

Ο Σάλιβαν είπε στους δημοσιογράφους την Τετάρτη ότι οι αμερικανοί αξιωματούχοι είναι βέβαιοι ότι οι ανησυχίες της Τουρκίας μπορούν να αντιμετωπιστούν. Ο Τζο Μπάιντεν είπε στους δημοσιογράφους «νομίζω ότι θα είμαστε εντάξει».

πληροφορίες από newsbomb.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares