Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Σε καραντίνα επ’ αόριστον 158 άνθρωποι – Δυο θάνατοι από βουβωνική πανώλη! Απίστευτες εικόνες….

Συναγερμός έχει σημάνει στην Μογγολία αλλά και στην Ρωσία μετά τον θάνατο ζευγαριού από βουβωνική πανώλη. Συνολικά 158 άτομα ήρθαν σε άμεση ή έμμεση επαφή μαζί τους και όλοι έχουν μπει σε καραντίνα επ’ αόριστον!


Οι αρχές της Μογγολίας επιβεβαίωσαν τους θανάτους ζευγαριού από βουβωνική πανώλη στην περιοχή Ολγκίι της Δυτικής Μογγολίας. Από εκείνη την στιγμή σήμανε συναγερμός. Οι εικόνες είναι σοκαριστικές και δείχνουν προσωπικό να είναι ντυμένο με ειδικές στολές και να δίνουν προστατευτικά ρούχα σε επιβάτες αεροπλάνου που μόλις είχαν προσγειωθεί στην πρωτεύουσα της Μογγολίας Ουλαανμπατααρ από τις περιοχές Μπαγιαν, Ολγκίι και Κβοντ.


Στο σημείο έσπευσαν αμέσως ομάδες από το Εθνικό Κέντρο Μεταδοτικών Νοσημάτων προκειμένου να εξετάσουν τους επιβάτες. Όλοι οι επιβάτες από το Ολγκίι μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο και άλλοι εξετάσθηκαν σε ένα κλειστό γήπεδο όπου μεταφέρθηκαν.

Η περιοχή Ολγκίι έχει παντελώς αποκλειστεί και τα σύνορα με την Ρωσία είναι κλειστά από τις 30 Απριλίου αφού υπάρχει φόβος επιδημίας βουβωνικής πανώλης.

Όλα ξεκίνησαν όταν στις 27 Απριλίου πέθανε ένας 38χρονος και τρεις μέρες αργότερα πέθανε η 37χρονη και έγκυος σύζυγός του. Τον ονόμασαν «Πολίτη Τ» και σύμφωνα με τον διευθυντή του Εθνικού Κέντρου Μεταδοτικών Νοσημάτων είχε φάει ένα είδος μαρμότας το οποίο απαγορεύεται από τις αρχές και πιθανότατα από εκεί μολύνθηκε με βουβωνική πανώλη!

«Έφαγε κρέας από το συγκεκριμένο ζώο και έδωσε και στην γυναίκα του και πέθαναν αφού η πανώλη τον χτύπησε στο στομάχι», είπε χαρακτηριστικά.

Η πανώλη μπορεί να σκοτώσει έναν ενήλικα σε λιγότερες από 24 ώρες αν δεν γίνει αντιληπτή η νόσος και δεν του χορηγηθεί θεραπεία. Ο «Μαύρος Θάνατος» όπως την αποκαλούν σκότωσε τον 14ο αιώνα 50 εκατομμύρια ανθρώπους!

πηγή: Siberian Times

Shares