Παρασκευή , 30 Οκτωβρίου 2020
Τελευταία Νέα

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ: Βγήκανε στη θάλασσα τα ρωσικά πυρηνικά υποβρύχια – ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΙΣΧΥΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΥΤΙΝ…

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ: Βγήκανε στη θάλασσα τα ρωσικά πυρηνικά υποβρύχια - ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΙΣΧΥΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΥΤΙΝ...

Σε υποβρύχια «μονομαχία» ενεπλάκησαν δύο πυρηνοκίνητα υποβρύχια από τον βόρειο στόλο της Ρωσίας, στο πλαίσιο άσκησης στη Θάλασσα Μπάρεντς. Πρόκειται για υποβρύχια Project 945A Kondor που το ΝΑΤΟ αποκαλεί «Sierra II». Τα δύο υποβρύχια εκτόξευσαν μάλιστα τορπίλες το ένα εναντίον του άλλου, σύμφωνα με τη ρωσική εφημερίδα RBC.

«Το πιο δύσκολο και κρίσιμο στάδιο των κοινών υποθαλάσσιων ελιγμών ήταν η πυροδότηση τορπίλης στους υποβρύχιους στόχους. Τα πληρώματα πραγματοποίησαν αυτή την άσκηση με τρόπο μονομαχίας», ανέφερε το γραφείο Τύπου. Πέραν της υποβρύχιας μονομαχίας, η στρατιωτική άσκηση περιελάμβανε αναζήτηση και καταδίωξη και προσπάθειες να ξεγελάσουν τον αντίπαλο χρησιμοποιώντας παρεμβολές και ψεύτικους στόχους.

Το Project 945A Kondor είναι πυρηνοκίνητο υποβρύχιο που μπορεί να εκτελέσει ταχύτατες επιθέσεις και πρόσφατα χαρακτηρίστηκε από το περιοδικό «The National Interest» ως «το καλύτερο υποβρύχιο για το οποίο δεν έχετε ακούσει ποτέ». Ο βόρειος στόλος διαθέτει μόλις δύο τέτοια υποβρύχια που κατασκευάστηκαν το 1990 και 1993.

defence-point.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares