Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ! Σύντομα θα τεθεί το εξής δίλημμα στην Ελλάδα: ή τους δίνουμε ό,τι θέλουν ή πάμε σε πόλεμο….

Είναι καιρός να ξυπνήσει το πολιτικό μας σύστημα και να καταλάβει πως οι Τούρκοι δεν παίζουν. Μόλις αυτό το γεγονός γίνει συνείδηση τότε αυτομάτως έρχεται και το λογικό συνεπακόλουθο.γράφει ο Τζουγανάτος Διονύσης

Δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτε από την ΕΕ, το ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ. Όλοι τους κοιτάζουν τα συμφέροντά τους κι ορθώς πράττουν. Εμείς τι κάνουμε είναι το θέμα.

Ας δούμε τι έρχεται στις 25 Νοεμβρίου για να γίνει αντιληπτό από όλους μας, πως μας βλέπουν … οι Γερμανοί πχ που είναι σφόδρα υπέρ των Τούρκων.

Ενόψει της Τριμερούς συνάντηση του Νίκου Αναστασιάδη με τους Μουσταφά Ακιντζί και τον Αντόνιο Γκουτέρες στις 25 Νοεμβρίου στο Βερολίνο, η Ελληνοκυπριακή πλευρά κατέρχεται στο τραπέζι των διαβουλεύσεων με στόχο να τεθούν οι βασικές προϋποθέσεις που θα μπορούσαν να αποτελέσουν και τους όρους αναφοράς για να επαναρχίσουν οι συνομιλίες για επίλυση του Κυπριακού. Αυτά αναφέρουν Προεδρικές πηγές στο offsite.com.cy.

Αυτό σημαίνει πως θα πιεστεί η ελληνοκυπριακή πλευρά για κάποιας μορφής μοιρασιά των ενεργειακών κερδών, πιθανότατα δηλαδή να ανοίξει η Κερκόπορτα της συνεκμετάλλευσης. Μήπες ακολουθεί το Αιγαίο; Λογικά ναι.

Στις πρόσφατες παρεμβάσεις του ο πρώην Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής υπενόησε πως θα τεθεί το εξής δίλημμα στην Ελλάδα: ή τους δίνουμε ό,τι θέλουν ή πάμε σε πόλεμο. Αν σκεφτούμε την προκλητική του ‘αφωνία’, πάνω από δέκα χρόνια μήπως πρέπει να ακούσουμε;

To ενιαίο αμυντικό δόγμα έχει εγκαταληφθεί, οι Ένοπλες Δυνάμεις μας κινούνται χάρις το ακμαιότατον ηθικόν του έμψυχου δυναμικού μας. Από … ‘άψυχο’ δυναμικό… η διαφορά ισχύος μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας έχει γίνει χάσμα…

Άμεσα πρέπει να συγκληθεί το Συμβούλιο των Πολιτικών αρχηγών ώστε να χαραχθεί μακρόπνοη εξωτερική και αμυντική πολιτική.

Όχι πανικός αλλά σίγουρα εγρήγορση…

Shares