Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ! Συνελήφθη Βελγίδα τζιχαντίστρια – Είχε δραπετεύσει απ’ τη Συρία…

Στην Τουρκία συνελήφθη μία Βελγίδα τζιχαντίστρια που δραπέτευσε από έναν καταυλισμό ελεγχόμενο από τους Κούρδους στη βόρεια Συρία.Σύμφωνα με τις εφημερίδες “De Morgen” και “Het Laatste Nieuws”, η σύλληψη της τζιχαντίστριας έγινε την περασμένη Παρασκευή (01.11.2019) στο Κιλίς, στη νοτιοανατολική Τουρκία, στα σύνορα με τη Συρία τα οποία η νεαρή γυναίκα είχε μόλις περάσει με τη βοήθεια διακινητών.

Οι Βρυξέλλες θα ζητήσουν την έκδοσή της, έγινε την Τρίτη (05.11.2019) γνωστό από την ομοσπονδιακή εισαγγελία του Βελγίου, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες δύο φλαμανδικών εφημερίδων.

Τουρκία: Το ‘σκασε μετά την τουρκική επέμβαση στη Συρία
Η Φατίμα Μπενμεζιάν, όπως υποστηρίζει ότι λέγεται, μια 24χρονη από την Αμβέρσα, καταδικάστηκε ερήμην στο Βέλγιο επειδή είχε ενταχθεί στους κόλπους της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Διέφυγε από τον καταυλισμό Άιν Ίσα τον περασμένο μήνα, εκμεταλλευόμενη το χάος που προκάλεσε η στρατιωτική επιχείρηση της Τουρκίας στην περιοχή.

Σύμφωνα με την ομοσπονδιακή εισαγγελία, η νεαρή γυναίκα καταδικάστηκε στην Αμβέρσα (βόρεια), τη 18η Μαΐου του 2015, σε ποινή φυλάκισης 5 ετών για συμμετοχή στις δραστηριότητες μιας τρομοκρατικής οργάνωσης.

Χιλιάδες τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος κρατούνται από τις κουρδικές δυνάμεις στη Συρία, μεταξύ των οποίων περίπου 50 Βέλγοι, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία στις Βρυξέλλες.
newsit.gr

Shares