Πέμπτη , 11 Αυγούστου 2022
Τελευταία Νέα

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΤΟΥΣ ΑΙΘΕΡΕΣ! Έστειλε επιθετικό «μήνυμα» ο Ερντογάν με την πτήση οπλισμένου τουρκικού drone στη Μεσόγειο…

Μετά την πολυεθνική άσκηση “ΗΝΙΟΧΟΣ 2019” και την τεράστια προβολής ισχύος των ελληνικών αεροπορικών δυνάμεων στο σύνολο του FIR Αθήνας, η Τουρκία ήταν αναμενόμενο ότι θα αντιδρούσε με μια κίνηση συμβολισμού.

Πράγματι, όπως και έγινε, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες η Άγκυρα προχώρησε σε δοκιμαστική πτήση του, εγχώριας κατασκευής, μη επανδρωμένου εναέριου οχήματος Bayraktar TB2 σε περιοχή της Μεσογείου, κάτι που σίγουρα θα απασχολήσει την ελληνική πλευρά.

Από ότι φαίνεται τα drones του..γαμπρού του Ερντογάν, μετά την συμφωνία πώλησής τους στην Ουκρανία, πήραν “αέρα” και εκτέλεσαν πτήση σε περιοχή της Μεσογείου, ενώ δημοσιεύτηκαν πλάνα από την διαδρομή που ακολούθησε.

Αξίζει να σημειωθεί πως το συγκεκριμένο drone έφερε οπλικά συστήματα, γεγονός που πρέπει να ληφθεί υπόψ ως προς την πτητική λειτουργία του με πρόσθετο βάρος από το ωφέλιμο αυτό φορτίο, ενώ σε ό,τι αφορά τα λειτουργικά χαρακτηριστικά του drone, πτητική διάρκεια αυτών των drones μπορεί να φτάσει τις 30.000 ώρες ενώ δύναται να μεταφέρει φορτίο έως και 100 κιλά.

Επίσης σημειώνεται ότι 26 drones τύπου Bayraktar TB2 χρησιμοποιούνται από τις τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις ενώ η αστυνομία και η χωροφυλακή έχουν από 6 η καθεμία.

Τέλος ,η Sabbah είχε αναφέρει τον περασμένο Ιανουάριο, η Τουρκία έχει προχωρήσει εδώ και καιρό στην ανάπτυξη νέων δυνατοτήτων για την επιχειρησιακή λειτουργία των drone, με την δημιουργία ηλεκτρομαγνητικού συστήματος εκτόξευσης τους.

Δείτε βίντεο:

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares