Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ στον Αμερικανικό στρατό! Θετικός στον κορονοϊό πεζοναύτης…

Ένας Αμερικανός πεζοναύτης στην περιοχή της αμερικανικής πρωτεύουσας Ουάσινγκτον, ο οποίος πρόσφατα επέστρεψε από ένα επαγγελματικό του ταξίδι στο εξωτερικό, εξετάστηκε και βρέθηκε θετικός στον κοροναϊό, ανακοίνωσε χθες το Πεντάγωνο, στο τρίτο επιβεβαιωμένο κρούσμα στους κόλπους των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων και το πρώτο από αυτά στην επικράτεια των ΗΠΑ…

Τα άλλα δύο κρούσματα είναι ένας Αμερικανός ναύτης στην Ιταλία και ένας Αμερικανός στρατιώτης στην Νότια Κορέα.

Ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Τζόναθαν Χόφμαν ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι η βάση του πεζοναύτη ήταν στο Φορτ Μπελβουάρ στη Βιρτζίνια και πλέον νοσηλεύεται στο νοσοκομείο της περιοχής.

Το Φορτ Μπελβουάρ είναι μια μεγάλη στρατιωτική βάση, που βρίσκεται κοντά στο Πεντάγωνο. Ο αμερικανικός στρατός δεν έδωσε στη δημοσιότητα το βαθμό του πεζοναύτη, ούτε αποκάλυψε που είχε ταξιδέψει.

Ο υπουργός Άμυνας Μαρκ Έσπερ και ο Λευκός Οίκος ενημερώθηκαν σχετικά, τόνισε ο Χόφμαν.

Ένας αξιωματούχος του υπουργείου Άμυνας, μιλώντας υπό τον όρο να μην κατονομαστεί, είπε πως ο πεζοναύτης είναι άνδρας και τα μέλη της οικογένειάς του έχουν τεθεί σε καραντίνα 14 ημερών. Ο στρατός συνεργάζεται με πολιτειακούς και τοπικούς αξιωματούχους για να εντοπίσει τους ανθρώπους με τους οποίους ήρθε σε επαφή ο πεζοναύτης στην περιοχή.

Δεν είναι σαφές αν το Φορτ Μπελβουάρ έχει λάβει κάποιο προληπτικό μέτρο.

Νωρίτερα χθες η Ευρωπαϊκή Διοίκηση των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων (EUCOM) ανακοίνωσε πως ένας Αμερικανός ναύτης, ο οποίος υπηρετεί στην Νάπολη της Ιταλίας, βρέθηκε θετικός στον κοροναϊό.

onalert.gr

Shares