Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024

Συναγερμός στις φυλακές Κορυδαλλού! Ένταση και άγριες συμπλοκές με μαχαίρια και χατζάρες – Επενέβησαν τα ΜΑΤ…(εικόνες)

Απίστευτες εικόνες μέσα από τις φυλακές Κορυδαλλού. Κρατούμενοι έσπασαν πόρτες στις πτέρυγες των φυλακών. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις μπήκαν στις φυλακές και η εξέγερση έληξε.


Ιδιαίτερα τεταμένη ήταν επί ώρες η κατάσταση στις φυλακές Κορυδαλλού. Κρατούμενοι έσπασαν πόρτες στην 2η και 5η πτέρυγα και συγκρούστηκαν μεταξύ τους. Οι μάχες ήταν άγριες και σώμα με σώμα και πληροφορίες αναφέρουν ότι κάποιοι ήταν οπλισμένοι με μαχαίρια και χατζάρες. Στον Κορυδαλλό βρέθηκαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και με εντολή εισαγγελέα επενέβησαν για να λήξει η εξέγερση. Οι κρατούμενοι έσπασαν τα κάγκελα και παραλίγο να φτάσουν στο διοικητήριο αλλά τους απέτρεψαν οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι. Στις φυλακές έσπευσε και ασθενοφόρο για να παραλάβει τραυματίες. Δεν είναι η πρώτη φορά που επικρατεί ένταση το τελευταίο διάστημα στις φυλακές Κορυδαλλού αλλά η σημερινή ήταν η μεγαλύτερη σε διάρκεια και ένταση.

Δείτε αποκλειστικές εικόνες μέσα από τις φυλακές

Το υπουργείο Δικαιοσύνης αφού έληξε η ένταση στις φυλακές Κορυδαλλού εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:
Αναταραχή υπήρξε σήμερα το πρωί ανάμεσα σε κρατουμένους δύο πτερύγων (Β΄ και Ε΄) του Καταστήματος Κράτησης Κορυδαλλού – Ι, χωρίς ωστόσο να σημειωθούν βιαιοπραγίες ή εκτεταμένες συμπλοκές. Αφού ασφαλίστηκαν οι πτέρυγες, με τη συνδρομή δύναμης της Ελληνικής Αστυνομίας, οι κρατούμενοι εισήλθαν στα κελιά τους και αποκαταστάθηκε πλήρως η εύρυθμη λειτουργία του Καταστήματος. Διεξάγονται έρευνες στους χώρους των πτερύγων για πιθανά απαγορευμένα αντικείμενα.

Ρεπορτάζ: Θεοδόσης Πάνου

 

newsit

Shares