Σάββατο , 25 Ιουνίου 2022
Τελευταία Νέα

«Συναγερμός» στις Ευρωπαικές Υπηρεσίες Πληροφοριών: «Δάκτυλος» της Ρωσίας επιχειρεί να επηρεάσει τις Ευρωεκλογές του Μαΐου….

Οι υπηρεσίες πληροφοριών της Ευρωπαϊκής Ένωσης παρακολουθούν τις προσπάθειες της Ρωσίας για να επηρεάσει τις ευρωεκλογές που θα πραγματοποιηθούν στις 23 Μαΐου, σύμφωνα με αναφορές που περιγράφουν την σημερινή κατάσταση κι έχει στα χέρια του, το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων dpa.

Στις ρωσικές προσπάθειες συμπεριλαμβάνονται τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά και τηλεοπτικοί σταθμού που λειτουργούν με την υποστήριξη του ρωσικού κράτους, όπως το τηλεοπτικό δίκτυο RT, προκειμένου να υποστηριχτούν πολιτικά κόμματα που εκφράζονται φιλικά προς την Ρωσία, αλλά και κόμματα που είναι επικριτικά απέναντι στην ΕΕ, σύμφωνα με τις ευρωπαϊκές υπηρεσίες πληροφοριών.

Στο επίκεντρο των ρωσικών προσπαθειών βρίσκονται ειδικότερα οι νέοι άνθρωποι.

Σε μερικές περιπτώσεις, ο στόχος είναι να αμφισβητηθεί η σημασία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, αλλά και να μειωθεί η συμμετοχή στις ευρωεκλογές που θα πραγματοποιηθούν στις 23-26 Μαΐου.

Δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται λόγος για ρωσική παρέμβαση
Να θυμίσουμε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που γίνονται καταγγελίες για προσπάθεια της Ρωσίας να επηρεάσει τις επικείμενες Ευρωεκλογές.

Πριν από λίγους μήνες το «Ατλαντικό Συμβούλιο» – ένα από τα πιο σημαντικά «think tank» των ΗΠΑ – θεωρεί δεδομένο ότι θα υπάρξουν απόπειρες παρεμβάσεων ενόψει των ευρωεκλογών.

Σε ανάλογη καταγγελία είχε προχωρήσει και ο Ντόναλντ Τουσκ, ο οποίος είχε δηλώσει πως «αντιευρωπαϊκές εξωτερικές δυνάμεις» θέλουν να επηρεάσουν τις επιλογές των Ευρωπαίων πολιτών, «φωτογραφίζοντας» την Ρωσία.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στις Βρυξέλλες είχε δηλώσει ότι «υπάρχουν εξωτερικές αντιευρωπαϊκές δυνάμεις που επιδιώκουν -ανοικτά ή μυστικά- να επηρεάσουν τις δημοκρατικές επιλογές των Ευρωπαίων, όπως συνέβη με το Brexit και με έναν ορισμένο αριθμό προεκλογικών εκστρατειών στην Ευρώπη. Και αυτό θα μπορούσε να συμβεί και πάλι με τις ευρωπαϊκές εκλογές του Μαΐου».

«Μην επιτρέψετε σε πολιτικά κόμματα που έχουν ιδρυθεί από εξωτερικές δυνάμεις εχθρικές προς την Ευρώπη να αποφασίσουν για σημαντικές προτεραιότητες της ΕΕ και για την ηγεσία ευρωπαϊκών θεσμών», είχε προσθέσει χαρακτηριστικά.

europost

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares