Πέμπτη , 21 Ιανουαρίου 2021

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ στην Ινδονησία: ΤΡΟΜΟΣ για το ηφαίστειο Σιναμπούνγκ που ξύπνησε… (BINTEO)

Πανικό προκάλεσε στους κατοίκους της πόλης Κάρο η έκρηξη του ηφαιστείου Σίναμπουνγκ στο νησί Σουμάτρα της Ινδονησίας με τις Αρχές της χώρας να…

σημαίνουν κόκκινο συναγερμό -το ύψιστο επίπεδο απειλής- μετά την εκτόξευση μεγάλου νέφους ηφαιστειακής τέφρας στον ουρανό.

Η έκρηξη του ηφαιστείου Σιναμπούνγκ έσπειρε τον τρόμο στους κατοίκους της γύρω περιοχής, όπως φαίνεται από το βίντεο:

Κάτοικοι της περιοχής απαθανάτισαν και ανήρτησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φωτογραφίες της γκρίζας στήλης σε ύψος επτά χιλιομέτρων από τον κρατήρα του ηφαιστείου, που σπέρνει συχνά τον τρόμο, την τελευταία φορά πριν από τρία χρόνια.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες προειδοποίησαν για τον κίνδυνο που συνιστά η επικείμενη έκρηξη του ηφαιστείου για την αεροπλοϊα, ενώ απαγόρευσαν σε οποιονδήποτε να πλησιάσει σε απόσταση πέντε χιλιομέτρων από τον κρατήρα. Οι στήλες καπνού εκτοξεύτηκαν γύρω στις 16:28 τοπική ώρα. Ευτυχώς δεν έχουν αναφερθεί μέχρι στιγμής θύματα, αλλά η αστυνομία ενημέρωσε τους κατοίκους της περιοχής να φορούν μάσκες όταν βρέχει ηφαιστειακή τέφρα. Το όρος Σιναμπούνγκ έχει υψόμετρο 2.460 μ. κι είναι ένα από τα πιο ενεργά ηφαίστεια της Ινδονησίας.

Μια έκρηξή του το 2014 προκάλεσε τον θάνατο 16 ανθρώπων, ενώ χιλιάδες άλλοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους. Πριν από τις πιο πρόσφατες εκρήξεις, η τελευταία μεγάλη έκρηξη του Σίναμπουγκ είχε καταγραφεί πριν από τέσσερις αιώνες.
iefimerida.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares