Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Συναγερμός στην Ελλάδα για κρούσμα κοροναϊοϋ: Νοσηλεύεται ένα παιδί σε καραντίνα στο «Παίδων»…

Συναγερμός σήμανε στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», έπειτα από τον εντοπισμό ύποπτου κρούσματος του νέου κοροναϊού.


Στην «απομόνωση» στο Παίδων νοσηλεύεται ένα μικρό παιδί από την Κίνα, το οποίο ανέπτυξε υψηλό πυρετό και κρίθηκε ύποπτο κρούσμα του κοροναϊού, αφού κατέφθασε στο “Ελευθέριος Βενιζέλος”.

Επρόκειτο για ένα μωρό, το οποίο ταξίδεψε στην Ελλάδα από την Κίνα, μαζί με την οικογένειά του.

Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό «Alpha», οι αρχές του αεροδρομίου διαπίστωσαν ότι το μικρό παιδί είχε «σηκώσει» υψηλό πυρετό, με αποτέλεσμα οι ιατρικές αρχές να τεθούν σε επιφυλακή.

Αμέσως δόθηκε εντολή στον παιδίατρο του αερολιμένα να προχωρήσει σ’ έναν πρώτο διαγνωστικό έλεγχο του μικρού παιδιού. Στη συνέχεια, κρίθηκε απαραίτητη η διακομιδή του μωρού στο νοσοκομείο «Παίδων».

Το μικρό παιδί τέθηκε αμέσως σε καραντίνα και υποβλήθηκε σε σειρά εξετάσεων, οι οποίο όμως αποδείχθηκαν αρνητικοί.

Κι αυτό, διότι – όπως διαπιστώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης – το μωρό είχε προσβληθεί από τον ιό της γρίπης, τύπου Β.

Σε κάθε περίπτωση, το παιδί εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο ελληνικό νοσοκομείο, παραμένοντας στην «απομόνωση».

Στους 17 ο αριθμός των νεκρών στην Κίνα
Στο μεταξύ, στους 17 αυξήθηκε ο αριθμός των νεκρών από τον κινεζικό ιό, ο οποίος εκτιμάται ότι έχει προσβάλλει τουλάχιστον 900 άτομα.

Οι ιατρικές αρχές της Κίνας, συγκεκριμένα, γνωστοποίησαν το απόγευμα της Τετάρτης (ώρα Ελλάδος) ότι ο αριθμός των θυμάτων ανέρχεται πλέον σε διψήφια επίπεδα. Παράλληλα, τα κρούσματα αριθμούν σε 444 μόνο στην επαρχία Χουμπέι και ακόμη 473 στην υπόλοιπη κινεζική επικράτεια.

Την ίδια ώρα, σε εξέλιξη βρίσκεται από το μεσημέρι η έκτακτη συνεδρίαση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), με στόχο να αποφασιστεί αν η τρέχουσα κατάσταση αποτελεί «έκτακτης ανάγκης για την παγκόσμια υγεία».

Ο ιός, ο οποίος ξεκίνησε τον προηγούμενο μήνα από την επαρχία Γουχάν της Κίνας, έχει ήδη εξαπλωθεί στην Χουμπέι, το Πεκίνο, τη Σαγκάη, το Μακάο, το Χονγκ Κονγκ αλλά και τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ταϊλάνδη, τη Νότια Κορέα, την Ιαπωνία και την Ταϊβάν.

Οι αρχές παγκοσμίως έχουν τεθεί σε κατάσταση συναγερμού, καθώς εκατομμύρια Κινέζοι αναμένεται να ταξιδέψουν τις επόμενες ημέρες σ’ όλο τον κόσμο, λόγω του εορτασμού της κινεζικής Πρωτοχρονιάς.

Στο πλαίσιο αυτό, τα μέτρα ασφαλείας στα κυριότερα αεροδρόμια είναι δρακόντεια – προς αποφυγή μίας ευρύτερης επέκτασης του ιού. Μέχρι στιγμής, μάλιστα, σχεδόν 2.200 άτομα έχουν τεθεί σε καραντίνα, υπό την υποψία της επαφές με μολυσμένα άτομα.

 

pentapostagma

Shares