Σάββατο , 30 Σεπτεμβρίου 2023

Συναγερμός στην Αγία Πετρούπολη!

Πριγκόζιν

Μισθοφόροι της ομάδας Βάγκνερ ανακοίνωσαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι θα έρθουν κατά εκατοντάδες για την κηδεία του πρώην αφεντικού τους

Την Τρίτη, οι αρχές στην Αγία Πετρούπολη ενίσχυσαν τα μέτρα ασφαλείας στο νεκροταφείο Serafimovskoe, όπου θα ταφεί ο επικεφαλής των μισθοφόρων Wagner, Γιεβγκένι Πριγκόζιν, ο οποίος πέθανε στην αεροπορική τραγωδία της 23ης Αυγούστου.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, ανακοίνωσε ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν «δεν έχει καμία πρόθεση να είναι παρών στην κηδεία, όπως αναφέρει το Reuters. Στην είσοδο του νεκροταφείου, που φυλάσσεται από αστυνομικούς, έχουν τοποθετηθεί ανιχνευτές μετάλλων, αλλά οι επισκέπτες μπορούν να εισέλθουν ελεύθερα στο εσωτερικό.

Ωστόσο, η είσοδος με κάμερες απαγορεύτηκε,όπως ανέφερε το διαδικτυακό έντυπο Fontaka.ru. Από τα ξημερώματα της Τρίτης σημειώθηκαν σημαντικά μπλόκα στους δρόμους κοντά στο νεκροταφείο. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν επίσημες πληροφορίες για το πότε θα γίνει η κηδεία του Πριγκόζιν, αλλά σύμφωνα με ορισμένες πηγές, θα γίνει στις 30 Αυγούστου.

Μισθοφόροι της ομάδας Βάγκνερ ανακοίνωσαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι θα έρθουν κατά εκατοντάδες για την κηδεία του πρώην αφεντικού τους. Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, δεν έχει καμία πρόθεση να παραστεί στην κηδεία του Γιεβγκένι Πριγκόζιν, του αρχηγού της ομάδας των μισθοφόρων Wagner, όπως δήλωσε την Τρίτη ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Το Κρεμλίνο δήλωσε τη Δευτέρα ότι δεν γνωρίζει πώς και πότε θα γίνει η κηδεία του αρχηγού της Βάγκνερ, το αεροσκάφος του οποίου συνετρίβη την περασμένη εβδομάδα στην κεντροδυτική Ρωσία. «Αυτές οι αποφάσεις λαμβάνονται πάντα από τους συγγενείς και βασίζονται, πρώτα απ’ όλα, στις επιθυμίες των συγγενών», δήλωσε ο εκπρόσωπος της ρωσικής προεδρίας Ντμίτρι Πεσκόφ.

 

Ο θάνατος του Γιεβγκένι Πριγκόζιν επιβεβαιώθηκε μετά από γενετικές αναλύσεις

Η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσίας (CIR) επιβεβαίωσε την Κυριακή ότι η σορός του Πριγκόζιν και των άλλων εννέα που έχασαν τη ζωή τους στο αεροπορικό δυστύχημα έχουν ταυτοποιηθεί. Σύμφωνα με το CIR, η ταυτότητα των επιβαινόντων του αεροπλάνου επιβεβαιώθηκε μέσω συγκριτικών αναλύσεων DNA.

Στο αεροπλάνο Embraer Legacy 600 το οποίο συνετρίβη για άγνωστους λόγους περίπου 300 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Μόσχας ενώ πετούσε από τη ρωσική πρωτεύουσα προς την Αγία Πετρούπολη, ήταν ο κύριος διοικητής και συνιδρυτής της μισθοφορικής εταιρείας, Ντμίτρι Ούτκιν.

Προς το παρόν, οι έρευνες δεν έχουν ρίξει φως στα αίτια του δυστυχήματος, μεταξύ των οποίων θεωρείται έκρηξη στο σκάφος, τεχνική δυσλειτουργία ή ακόμα και σφάλμα πιλότου.

Κάποια μέσα τόνισαν την πιθανότητα το αεροσκάφος να καταρρίφθηκε, σκόπιμα ή κατά λάθος, από πυραύλους των μονάδων αντιαεροπορικής άμυνας, που προστατεύουν την κατοικία του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, που βρίσκεται κοντά στη διαδρομή στην οποία ταξίδευε το αεροπλάνο.

Το Κρεμλίνο έχει απορρίψει κατηγορηματικά τις κατηγορίες και τις δηλώσεις δυτικών πολιτικών ότι ο Πούτιν μπορεί να βρίσκεται πίσω από το αεροπορικό δυστύχημα που σκότωσε τον Πριγκόζιν.

Πηγή: pentapostagma.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares