Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ στη Ζάκυνθος: Μαίνεται η φωτιά στις Μαριές-Εκκενώθηκε το χωριό με εντολή Χαρδαλιά, ενισχύονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις…

Συνεχίζει το καταστροφικό της έργο η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε χθες, Παρασκευή στις Μαριές Ζακύνθου…

Οι κάτοικοι και οι πυροσβέστες έδωσαν ολονύχτια μάχη με τις φλόγες, καθώς οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν από χθες στο Ιόνιο έχουν καταστήσει δύσκολο το έργο της κατάσβεσης. Μάλιστα, γύρω στις 2:00 τα ξημερώματα του Σαββάτου, δόθηκε εντολή από τον Νίκο Χαρδαλιά να εκκενωθεί το χωριό.

Οπως αναφέρει το imerazante, άρχισε να χτυπά η καμπάνα του χωριού, οι αστυνομικοί χτυπούσαν τις πόρτες των σπιτιών και ενημέρωναν τον κόσμο, ενώ η ηγεσία της Πολιτικής Προστασίας της Αντιπεριφέρειας Ζακύνθου, με επικεφαλής την υπεύθυνη Μαρία Μουζάκη είχε μεριμνήσει για λεωφορεία και ξενοδοχεία ενώ επρόκειτο να φτάσει και super puma.

Ωστόσο τα χαράματα, οι άνεμοι γύρισαν και το χωριό σώθηκε.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της Πυροσβεστικής, ενισχύονται οι δυνάμεις στην πυρκαγιά, στην περιοχή Μαριές Ζακύνθου με 1 ελικόπτερο για τη μεταφορά πεζοπόρου τμήματος, εναέριο συντονισμό και πυρόσβεση καθώς και 10 πυροσβέστες με 5 οχήματα. Συνδρομή από 6 οχήματα ΟΤΑ και ένα μηχάνημα έργου.

Πηγή: iefimerida.gr

Shares