Τετάρτη , 8 Δεκεμβρίου 2021
Τελευταία Νέα

“Συναγερμός” στη Γαλλία: Απειλές δέχθηκε η εφημερίδα La Nouvelle Republique μετά τη δημοσίευση σκίτσων του Μωάμεθ…(ΦΩΤΟ)

“Συναγερμός” στη Γαλλία…

Η γαλλική τοπική εφημερίδα La Nouvelle Republique δέχθηκε απειλές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μετά τη δημοσίευση σκίτσου του Προφήτη Μωάμεθ στο πρωτοσέλιδό της, δήλωσε σήμερα ένας από τους δημοσιογράφους της.

Στις 18 Οκτωβρίου επαναδημοσιεύτηκε από την συγκεκριμένη εφημερίδα ένα σκίτσο του Μωάμεθ, το οποίο είχε δημοσιεύσει η σατιρική εβδομαδιαία εφημερίδα Charlie Hebdo, με σκοπό να επισημάνει την απειλή που παρουσιάζεται από τους ισλαμιστές εξτρεμιστές, μετά και τη δολοφονία του Γάλλου καθηγητή Ιστορίας Σαμιέλ Πατί την περασμένη εβδομάδα.

Ο δημοσιογράφος Κριστόφ Εριγκό δήλωσε σήμερα στο τηλεοπτικό δίκτυο BFM TV ότι μολονότι η μεγάλη πλειονότητα του κόσμου είχε θετική αντίδραση στο πρωτοσέλιδο αυτό της εφημερίδας, εκλαμβάνοντάς το ως μια υπεράσπιση της ελευθερίας της έκφρασης και της δημοκρατίας, ένας μικρός αριθμός προσώπων απείλησε την εφημερίδα.

“Υπήρξαν τέσσερις ή πέντε απειλές, κυρίως στο Facebook, γεγονός το οποίο μας ώθησε να κάνουμε καταγγελία για λόγους αρχής”, πρόσθεσε.

Κανένα σχόλιο μέχρι στιγμής από τους Αξιωματούχους του αστυνομικού τμήματος.

Ο καθηγητής Ιστορίας και Γεωγραφίας Σαμιέλ Πατί δολοφονήθηκε έξω από το σχολείο στο οποίο δίδασκε σε προάστιο του Παρισιού κατά τις πρώτες μεσημβρινές από έναν 18χρονο τσετσενικής καταγωγής.

Ο άτυχος καθηγητής αφού είχε δείξει στους μαθητές του σκίτσα του Προφήτη Μωάμεθ σε μάθημα για την ελευθερία της έκφρασης, προκάλεσε την οργή ενός αριθμού μουσουλμάνων γονέων.

Να σημειωθεί ότι οποιαδήποτε απεικόνιση του Μωάμεθ θεωρείται βλασφημία για τους μουσουλμάνους.

Η αστυνομία πυροβόλησε και σκότωσε τον δράστη της επίθεσης.

Η δολοφονία του Πατί συγκλόνισε τη Γαλλία και ξύπνησε μνήμες από την επίθεση πριν από πέντε χρόνια στα γραφεία της Charlie Hebdo, μετά τη δημοσίευση το 2015 από την σατιρική εφημερίδα σκίτσων του προφήτη Μωάμεθ.

με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

 

 

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares