Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ! Φωτιά στα Βαλκάνια! Υποδαυλίζουν το σοβινισμό…

Η κινητικότητα που παρατηρείται στην περιοχή μας χρήζει εγρήγορσης από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης.Τα Βαλκάνια γίνονται ξανά θέρετρο έντασης, που απειλεί την ειρήνη. Μα το Κόσσοβο, μα η Αλβανία, μα η γενικότερη άνοδος του σοβινισμού, δημιουργούν ένα εκρηκτικό μείγμα.

Στο πλαίσιο αυτό, μας προκάλεσε δυσάρεστη έκπληξη η ανιστόρητη τοποθέτηση της «Die Welt», που δημοσίευσε άρθρο ώστε να υποστηρίξει τη θέση περί επαναχάραξης συνόρων στην περιοχή. Μάλιστα, αλβανικά ΜΜΕ αναδημοσίευσαν την ανθελληνική προπαγάνδα για να υπηρετήσουν τη δική τους.

Οι Γερμανοί επικαλούνται τον γνωστό ανθέλληνα ιστορικό Γιάκομπ Φίλιπ Φαλμεράιερ (Jacob Phillipp Falmerayer), που ισχυριζόταν ότι «οι σημερινοί Έλληνες δεν έχουν σχέση με τους Αρχαίους ούτε τους Βυζαντινούς».

Ποιος είναι ο ιστορικός αυτός;

Γνωστός ανθέλληνας υπήρξε ο Γιάκομπ Φίλιπ Φαλμεράιερ, που με τις θεωρίες του σχετικά με τη φυλετική καταγωγή των Νεοελλήνων, που δημοσίευσε ήδη από το 1830, προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων τόσο στη χώρα μας όσο και το εξωτερικό. Στην «Ιστορία της Χερσονήσου της Πελοποννήσου (του Μωρέα) κατά τον Μεσαίωνα» (1830) και συγκεκριμένα στον πρόλογο γράφει χαρακτηριστικά: «Το γένος των Ελλήνων έχει εξαφανισθεί από την Ευρώπη, γιατί στις φλέβες του Χριστιανικού πληθυσμού της Ελλάδας δεν ρέει ούτε μια σταγόνα γνήσιου και καθαρού αίματος των Ελλήνων».

Στο επόμενο έργο του, «Περί της Καταγωγής των Σημερινών Ελλήνων» (1835), καταλήγει στο συμπέρασμα ότι όσοι κατοικούσαν εκείνη την εποχή στην Αττική και στην Πελοπόννησο δεν είχαν καμία απολύτως σχέση με τους αρχαίους Έλληνες. Ως βασική αιτία γι’ αυτό, αναφέρει τις επιδρομές των Σλάβων στον ελλαδικό χώρο. Γράφει δηλαδή ουσιαστικά ότι οι νεότεροι Έλληνες προέρχονται από Σλάβους εισβολείς στην Ελλάδα και Αλβανούς που εξαπλώθηκαν κατά τον ύστερο Μεσαίωνα και τους νεότερους χρόνους.

Εδώ πατάνε οι Αλβανοί σοβινιστές και καλοβλέπουν τα ελληνικά εδάφη.

«Οι Έλληνες σήμερα ισχυρίζονται ότι είναι απόγονοι του Περικλή και του Σωκράτη, αλλά δεν είναι παρά ένα μείγμα από Τούρκους, Σλάβους και Αλβανούς», καταλήγει το γερμανικό άρθρο που με χαρά αναδημοσίευσαν στην Αλβανία.

Εμείς εδώ στην Ελλάδα πρέπει άμεσα να κινηθούμε στους εξής τομείς.

Άμεση απάντηση και στο γερμανικό και στα αλβανικά δημοσιεύματα. Από το ελληνικό ΥΠΕΞ η απάντηση. Ως ελληνική Πολιτεία.

Άμεσα να συσταθεί διακομματική επιτροπή ώστε η ελληνική Παιδεία να σταθεί στο ύψος των ιστορικών περιστάσεων. Με αφορμή τη βαλκανική καταιγίδα που έρχεται, η όποια ανιστόρητη προπαγάνδα θα βρει έδαφος, αν δεν είναι η νεολαία μας έτοιμη με γνώσεις για να τη χτυπήσει.

Τέλος, πρέπει το ΥΕΘΑ να μελετήσει πώς πρέπει να γίνει η κατανομή των Ενόπλων Δυνάμεών μας.

Ίσως, τελικά, ο κίνδυνος να μην είναι μόνο από τα ανατολικά, αλλά να έρχεται κι από τον Βορρά…

του Κυριάκου Βελόπουλου

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Παρασκήνιο

Shares