Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ: Εργασίες των Τούρκων στον Έβρο -Ετοιμάζουν ράμπα για αποβατικά; (ΒΙΝΤΕΟ)

Εκσκαφέας κάνει εργασίες στην τουρκική πλευρά του Έβρου στα ελληνοτουρκικά σύνορα – Άγνωστο αν ετοιμάζουν ράμπα για την μεταφορά σκαφών για τις τουρκικές ειδικές δυνάμεις μέσα στο ποτάμι
Κλιμακώνει την επιθετική του τακτική στα ελληνοτουρκικά σύνορα ο Ταγίπ Ερντογάν, επιδιώκοντας να δημιουργήσει συνθήκες που θα επιτρέψουν στους μετανάστες που βρίσκονται στην πλευρά της Αδριανούπολης να εισέλθουν στην ελληνική επικράτεια, αλλά και προετοιμάζοντας τις κινήσεις για να συνεχίσει τον πόλεμο φθοράς.

Bίντεο ντοκουμέντο που φέρνει στη δημοσιότητα το protothema.gr δείχνει εκσκαφέα να κάνει εργασίες στην κοίτη του ποταμού Έβρου, στην τουρκική πλευρά των συνόρων. Δεν είναι δυνατόν να διευκρινιστεί τι ακριβώς κατασκευάζουν οι Τούρκοι, αν ετοιμάζουν κάποιου είδους ράμπα (γλίστρα;) για να έχουν όδευση προς το ποτάμι.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγα 24ωρα, ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού επισκεπτόμενος την Αδριανούπολη ανακοίνωσε ότι στην περιοχή του Έβρου μεταφέρονται άμεσα –ίσως και σήμερα Σάββατο- 1.000 άντρες των ειδικών δυνάμεων της τουρκικής στρατοχωροφυλακής με πλήρη εξοπλισμό και φουσκωτά σκάφη ειδικών δυνάμεων για να έχουν πρόσβαση στον ποταμό Έβρο. Οι εργασίες των τουρκικών εκσκαφέων μπορεί ακριβώς να προετοιμάζουν τη δημιουργία ράμπας για να διευκολύνεται η μεταφορά φουσκωτών σκαφών μέσα στον Έβρο.

Η κινητικότητα στην τουρκική πλευρά της μεθοριακής γραμμής στον Έβρο, είναι μια προφανής ένδειξη ότι ο Ερντογάν υλοποιεί βήμα-βήμα μια στρατηγική την οποία και αναπροσαρμόζει αναλόγως των αντιδράσεων της ελληνικής πλευράς.

Κατά πληροφορίες, στην κυβέρνηση αναδιατάσσουν τις δυνάμεις αναλόγως των τουρκικών κινήσεων και επανεξετάζουν τις τακτικές που ακολουθούν με βάση τις προκλήσεις από την πλευρά των γειτόνων. Στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και στο πρωθυπουργικό γραφείο υπάρχουν σκέψεις να προχωρήσει με διαδικασίες εξπρές η πρόσληψη 1.000 ειδικών αστυνομικών οι οποίοι θα αναλάβουν να αντικαταστήσουν ειδικά εκπαιδευμένες αστυνομικές μονάδες που ενδέχεται να χρειαστεί να μετακινηθούν προς τον Έβρο.

https://youtu.be/wZfI6T6F9NU?t=3

Στην Ελληνική Αστυνομία και στον στρατό επεξεργάζονται σχέδια για την ενίσχυση του μήκους 11 χιλιομέτρων φράχτη στα σημεία που προκαλούνται φθορές από τους μετανάστες ή τους άντρες της τουρκικής αστυνομίας.

Τη νύχτα της Παρασκευής προς το Σάββατο από την τουρκική πλευρά με μαζική ρίψη χημικών επιχειρήθηκε να εντοπιστούν πιθανά «ρήγματα» στην ελληνική στρατηγική αποτροπής εισόδου μεταναστών από τα ελληνοτουρκικά σύνορα. Η τουρκική αστυνομία συνέχισε να εκτοξεύει χημικά προς τους Έλληνες αστυνομικούς που βρίσκονται στο μεθοριακό φυλάκιο των Καστανέων και τις πρωινές ώρες του Σαββάτου, ενώ οι μετανάστες –όπως φαίνεται σε μια σειρά από βίντεο- βρίσκονται σε συνεννόηση με τους άνδρες των τουρκικών δυνάμεων και κινούνταν προς τον φράχτη επιδιώκοντας να προκαλέσουν φθορές.

protothema.gr

Shares