Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ χθες βράδυ στην Disneyland! Έτρεχε ΠΑΝΙΚΟΒΛΗΤΟΣ ο κόσμος…

Πανικό στη Disneyland προκάλεσε πρόβλημα που παρουσιάστηκε σε μια ηλεκτρική σκάλα.Ζώντας στη σκιά των σοκαριστικών τρομοκρατικών επιθέσων των περασμένων ετών που άφησαν πίσω τους εκατοντάδες νεκρούς, στη Γαλλία και στην παριζιάνικη Disneyland προκλήθηκε απόψε πανικός, από false alarm.

Η γαλλική αστυνομία έδωσε εντολή για lockdown, να κλειστούν δηλαδή όλοι στα ξενοδοχεία τους και να μην κυκλοφορούν στους δρόμους, όταν γύρω στις 21:00 τοπική ώρα, ακούστηκε ένα κρότος ο οποίος από κάποιους ερμηνεύτηκε ως πυροβολισμός και έκρηξη.

Συγκεκριμένα από τον θόρυβο πολλοί επισκέπτες πανικοβλήθηκαν και άρχισαν να ουρλιάζουν και να τρέχουν πανικόβλητοι με αποτέλεσμα ο πανικός να «μεταδοθεί» σε όσους ήταν εκεί.

Οι επισκέπτες άρχισαν να κρύβονται στα καταστήματα, ενώ σύντομα δόθηκε εντολή να κλειστούν όλοι στα ξενοδοχεία τους, από τη γαλλική αστυνομία και στη Disneyland εσπευσαν πάνοπλοι άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας.

Οπως αποδείχθηκε όμως, ευτυχώς, ο συναγερμός ήταν λανθασμένος, αφού ο κρότος που σκόρπισε τον πανικό προήλθε από το μηχανικό πρόβλημα που ανέκυψε σε κάποια κυλιόμενη σκάλα. Εκπρόσωπος του σταθμού RER στο Marne la Vallee δήλωσε: «Φαίνεται ότι μια προβληματική κυλιόμενη σκάλα έχει προκαλέσει τα προβλήματα. Αρχισε να κινείται σπασμωδικά και να προκαλεί δυνατούς θορύβους».

Για κάποια ώρα προκλήθηκε πανικός και πάνω στο συνωστισμό υπήρξαν και κάποιοι τραυματισμοί.

Επισκέπτης της Disneyland μιλώντας στη Sun είπε: «Βρισκόμουν σε ένα καφέ όταν είδα ανθρώπους να τρέχουν και να ουρλιάζουν. Όλοι άρχισαν να τρέχουν πανικόβλητοι και έτσι και εγώ κατέφυγα στο αστυνομικό τμήμα με δεκάδες άλλους ανθρώπους».

Ένας εκπρόσωπος της Disneyland δήλωσε: «Δεν υπήρξαν εκρήξεις, πυροβολισμοί, τραυματισμοί, ήταν false alarm. Μην διαβάζετε τις φήμες ή τις ιστορίες που υπερεκτιμούν την κατάσταση -το lockdown και η αστυνομική παρουσία είναι τυπική διαδικασία μετά από κάθε τέτοιο περιστατικό».

Η Disneyland Paris είναι από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς της Ευρώπης, με έως και 10 εκατομμύρια επισκέπτες το χρόνο.
iefimerida.gr

Shares