Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Συναγερμός! Αποσύρονται 47 πολύ επικίνδυνα καλλυντικά, αρώματα και σαμπουάν – Όλη η λίστα…..

Επικίνδυνα για την υγεία χαρακτηρίζονται επί της ουσίας 47 καλλυντικά, μωρομάντηλα σαμπουάν, αρώματα και προϊόντα περιποίησης και υγιεινής, τα οποία ο ΕΟΦ ανακαλεί για την προστασία των καταναλωτών.

Σε κάθε ένα από αυτά υπάρχει μια επικίνδυνη μια επικίνδυνη ουσία που μπορούν να προκαλέσουν μέχρι και σοβαρές βλάβες στην υγεία, με την λίστα να αποτελείται κυρίως από καλλυντικά.

Η λίστα με τους κινδύνουν τρομάζει: Από ενδοκρινικές διαταραχές, δερματίτιδες εγκαύματα, βλάβες στα νευρά, μέχρι καρκίνο και τύφλωση και στείρωση!

Σύμφωνα με τον ΕΟΦ, οι εταιρείες που πραγματοποιούν τη διακίνηση των προϊόντων στην Ελληνική Αγορά οφείλουν να επικοινωνήσουν με τους αποδέκτες των προϊόντων για την εφαρμογή της απόφασης σε εύλογο χρονικό διάστημα.

Ενδεικτικά μερικά καλλυντικά που ανακαλούνται
Άρωμα, Μάρκα: YVFS SAINT LAORFNT

Όνομα: OPIUM POUR HOMME Τύπος/αριθμός μοντέλου: 58042A Αριθμός παρτίδας/Barcode: 6936832890790 Το προϊόν είναι πλαστό.

Περιγραφή: Γυάλινο μπουκάλι με πλαστικό καπάκι που φέρει τη φράση “Eau de Toillete / BABAOL I PERFUME“ – pour home, όγκου 100ml.

Προϊόν περιποίησης μαλλιών, Μάρκα: INOAR

Όνομα: G.HAIR Smoothing Treatment Τύπος/αριθμός μοντέλου: 2 Tratamento Antivolume Αριθμός παρτίδας/Barcode: Treatment: L.13997 Περιγραφή: προϊόν ισιώματος μαλλιών που πωλείται σε συσκευασία μαζί με σαμπουάν και μάσκα μαλλιών. Το προϊόν διατίθεται μέσω διαδικτύου (κυρίως μέσω Amazon) σε πλαστικό μπουκάλι μπεζ χρώματος.

Κρέμα σώματος, Μάρκα: Sabelnik

Όνομα: Cream for Body Τύπος/αριθμός μοντέλου: Forte with Comarum palustre Αριθμός παρτίδας/Barcode: 460701166602610 Περιγραφή: Σωληνάριο με κρέμα για ανακούφιση πόνου αρθρώσεων και μέσης σε χαρτονένιο κουτί.

Μέικ απ τύπου μαρκαδόρου, Μάρκα: Senjo color

Όνομα: Face and Body liner Τύπος/αριθμός μοντέλου: 4.5 ml model Αριθμός παρτίδας/Barcode: 4260253863913 Περιγραφή: Μαρκαδόροι για βαφή σώματος και προσώπου σε διάφορα χρώματα

Σαμπουάν και αφρόλουτρο, Μάρκα: Disney

Όνομα: Shampoo & Bath Gel Τύπος/αριθμός μοντέλου: Product Ref. 1764 Αριθμός παρτίδας/Barcode: 5206642000537. Περιγραφή: 300 ml σαμπουάν και διαλύματος πηκτής σε λουτρό χρώματος σε μια κίτρινη πλαστική φιάλη με σκούρο πράσινο πώμα, με εικόνα των χαρακτήρων της Disney Winnie Wino και Tiger.

Δείτε εδώ την αναλυτική λίστα με τα προϊόντα και το τι προκαλεί το καθένα.

Shares