Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Σύμβουλος Ρ.Τ.Ερντογάν: «Η Ελλάδα είναι παρείσακτη στην Ανατολική Μεσόγειο – Σύντομα θα υποστεί ένα μεγάλο σοκ»!…

«Η Τουρκία δεν μπλοφάρει. Ότι κάνει συνοδεύεται από πράξεις, οι οποίες υπογραμμίζουν την κυριαρχία της μέσω των ερευνών με τα σκάφη της».Αυτό σημειώνει η εφημερίδα Yeni Safak αναφέροντας δηλώσεις του συμβούλου του Τούρκου προέδρου Ρ.Τ.Ερντογάν και καθηγητή του Μεσογειακού Πανεπιστημίου της Τουρκίας A.Gözügüzell.

«Ο στόχος είναι να απομακρύνουμε τους παρείσακτους από την περιοχή έτσι ώστε η Τουρκία να προχωρήσει σε εκμετάλλευση των κοιτασμάτων στην Α.Μεσόγειο.

Επειδή η Τουρκία δεν μπλοφάρει καλούμε όλα τα εμπλεκόμενα μέρη να είναι συνεργάσιμα. Επειδή οι Ε/Κ δεν μπορούν να συνεχίσουν να είναι το πιόνι σε αυτή την ιστορία, είτε θα μοιραστούν με τους Τ/Κ το φυσικό πλούτο των κοιτασμάτων είτε θα πάμε σε λύση δύο κρατών.

Σε ότι αφορά την Ελλάδα θα πάθει ισχυρό σοκ μόλις η Τουρκίας ολοκληρώσει τις συμφωνίες της για την ΑΟΖ με τη Λιβύη και την Αίγυπτο»κατέληξε.

Στο μεταξύ συνεχείς είναι οι πτήσεις αμερικανικών και ισραηλινών αεροσκαφών

Συνεχείς είναι οι πτήσεις που πραγματοποιούν στην περιοχή της Α.Μεσογείου αμερικανικά, ισραηλινά αλλά και τα νέοαφιχθέντα βρετανικά F-35B στην ΑΒ Ακρωτηρίου.

Έτσι πτήσεις πραγματοποίησαν  βρετανικά αεροσκάφη F-35 της RAF,  ένα ισραηλινό κατασκοπευτικό και ένα μεταφορικό C-130 της ΠΑ.

Στην συνέχεια ακολούθησαν: ένα αεροσκάφος του αμερικανικού Ναυτικού Boeing P-8A (169329) που απογειώθηκε από την αεροπορική της Σικελίας (Sigonella) για την υλοποίηση αποστολής iSR ανοικτά της Κύπρου και στις ρωσικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις στη Συρία.

Με την Τουρκία να βρίσκεται σε  κατάσταση παροξυσμού στο Αιγαίο και την Α.Μεσόγειο και να απειλεί συνεχώς το ΠΝ επιδεικνύει υψηλή ετοιμότητα.

Πιο συγκεκριμένα αντιπυραυλικό σύστημα CIWS Mk15 Phalanx φρεγάτας ΜΕΚΟ 200 αναχαίτισε βλήμα των 127 χλστ. κατά τη διάρκεια άσκησης.

Το βλήμα προήλθε από πυροβόλο Mk 45 άλλης φρεγάτας ΜΕΚΟ 200 η οποία πραγματοποίησε την κοινή άσκηση.

 

Δεν είναι η πρώτη φορά που το ΠΝ επιδεικνύει την άρτια εκπαίδευση των πληρωμάτων του σε ακραίες συνθήκες.

Τον Ιούνιο του 2012 το ΠΝ πάλι είχε πρωτοτυπήσει αναχαιτίζοντας βλήμα ΜΜ38 Εxocet χρησιμοποιώντας βλήμα Sparrow RIM-7 σε μια βολή που είχε αφήσει πραγματικά ιστορία.

Shares