Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024

ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ Επικοινωνίας στην Lamda του Λάτση για το Ελληνικό η σύζυγος πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ…

Χθες, ανακοινώθηκε ότι η Μαριάννα Λάτση αποχωρεί, κατόπιν συνεννόησης με τον αδελφό της Σπύρο, από την Lamda Development και την επένδυση του Ελληνικού…

Επ’ ευκαιρία, τίνος πρώην υπουργού (του ΣΥΡΙΖΑ!) ανέλαβε μόλις πρόσφατα Σύμβουλος Επικοινωνίας στην Lamda Development του κ. Λάτση;

Μήπως η σύζυγος του Στέργιου Πιτσιόρλα που με τη σειρά του κι αυτός μόλις έπαψε να είναι αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, ανέλαβε τη θέση του προέδρου του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας AVIAREPS που συμμετείχε, επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, σε διαγωνιστικές διαδικασίες του ΤΑΙΠΕΔ;

Δεν θα συμμετέχει στην επένδυση στο Ελληνικό η Μαριάννα Λάτση, όπως ανακοινώθηκε χθες επίσημα, κάτι πάντως που προκαλεί εντύπωση δεδομένου του μεγέθους του έργου, αλλά και της επιτυχούς προσπάθειας που έχει καταβληθεί το προηγούμενο διάστημα από την Lamda Development για να εξασφαλιστούν τα αναγκαία κεφάλαια για την πρώτη φάση του έργου (αύξηση κεφαλαίου 650 εκατ. ευρώ, εταιρικό ομόλογο 320 εκατ. ευρώ και συμφωνία για την εξασφάλιση δανεισμού).

Εντύπωση επίσης προκαλεί και η στιγμή που επέλεξε η οικογένεια της Μαριάννας Λάτση να αποχωρήσει, καθώς για πρώτη φορά είναι ορατό το ξεκίνημα του Ελληνικού, εκτός απρόοπτου, τέλος 2020 ή αρχές 2021.

Η επίσημη ανακοίνωση που διανεμήθηκε μετά τις 11 το βράδυ της Παρασκευής και αφού η πληροφορία είχε διαρρεύσει νωρίτερα έχει ως εξής:

«Μετά από συμφωνία μεταξύ των μελών της οικογένειας Λάτση, η Consolidated Lamda Holdings (CLH) πώλησε, στις 24/7/2020, 8.900.000 μετοχές της εταιρείας Lamda Development ΛΑΜΔΑ-1,46% AE και θα εκκινήσει άμεσα διαδικασία διάθεσης συμπληρωματικού πακέτου 5.992.760 μετοχών της Lamda Development AE προκειμένου να διευκολυνθεί η νέα επενδυτική στρατηγική που η κα Μαριάννα Λάτση και η οικογένειά της έχουν διαμορφώσει και στην οποία δεν περιλαμβάνεται η συμμετοχή τους στη Lamda Development ΑΕ και στο έργο του Ελληνικού.

Οι οικογένειες Σπύρου Λάτση και Μαργαρίτας Λάτση διατηρούν τη συμμετοχή τους στη CLH και στηρίζουν πλήρως το έργο ανάπτυξης του Ελληνικού.

Μετά την ολοκλήρωση των ως άνω συναλλαγών, η CLH θα κατέχει ποσοστό 42,2% του συνόλου του μετοχικού κεφαλαίου και δικαιωμάτων ψήφου της Lamda Development AE, διατηρώντας τον έλεγχο επί της Lamda Development AE.»

 

 naftemporiki.gr /Τέτη Ηγουμενίδη

press-gr.com

 

Shares