Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024

«Σύμβουλος ασφαλείας του Ερντογάν: «Θα πάρουμε κι άλλους S-400 ό,τι και να κάνουν οι ΗΠΑ» (ΒΙΝΤΕΟ)

Συνεχίζει την προκλητική ρητορική η Άγκυρα…

Κατηγορηματικός ήταν σε δηλώσεις του ο καθηγητής Messut Hakki Casin, ο οποίος κατά την διάρκεια παρουσίας του σε τηλεοπτική εκπομπή μίλησε για τους ρωσικούς πυραύλους S-400 και την στάση των ΗΠΑ απέναντι στην Άγκυρα, υπό το φόντο των αμερικανικών κυρώσεων…

Ο καθηγητής, ο οποίος είναι επίσης σύμβουλος του Προέδρου Ερντογάν σε ζητήματα ασφαλείας και εξωτερικής πολιτικής, γεγονός που προσδίδει μια ιδιαίτερη βαρύτητα στα λεγόμενα του, δήλωσε χαρακτηριστικά ότι η Τουρκία θα εξοπλιστεί με περισσότερους πυραύλους S-400 ανεξαρτήτως της αντίδρασης της Ουάσινγκτον.

Ειδικότερα, οι δηλώσεις του έχουν δημοσιευθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προκαλώντας τις αντιδράσεις από την εσωτερική πολιτική σκηνή της Τουρκίας. Ο καθηγητής φαίνεται να δηλώνει ότι «οι ΗΠΑ είτε με κυρώσεις είτε όχι, δεν μπορούν να εξαναγκάσουν την Τουρκία να κάνει πίσω» εννοώντας στο ζήτημα των ρωσικών πυραυλικών συστημάτων αεροπορικής άμυνας.

Στη συνέχεια τονίζει ότι: «Δεν θα παρατήσουμε τους S-400 ό,τι και να κάνουν οι Αμερικανοί. Ίσως πάρουμε και τους S-500» ενώ στη συνέχεια άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να αποκτήσει η Άγκυρα νέες συστοιχίες πυραυλικών συστημάτων.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα:

ΠΗΓΗ

Shares