Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Σύμη: Αποσυμφόρηση με πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού – Στον Πειραιά έφτασαν 500 αλλοδαποί….


Η παρουσία των αλλοδαπών είχε προκαλέσει αρκετά προβλήματα, αφού δεν υπάρχουν στο νησί ούτε οι στοιχειώδεις υποδομές για την φιλοξενία τους, με αποτέλεσμα οι περισσότεροι να είχαν κατασκηνώσει έξω από το αστυνομικό τμήμα και το Λιμεναρχείο, σε κεντρικούς δρόμους και σημεία του νησιού…


Με πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού μεταφέρθηκαν χθες το βράδυ από το νησί της Σύμης πεντακόσιοι περίπου αλλοδαποί που βρισκόταν τις τελευταίες μέρες στο νησί, ερχόμενοι με σκάφη από τα απέναντι τουρκικά παράλια.

Η παρουσία των αλλοδαπών είχε προκαλέσει αρκετά προβλήματα, αφού δεν υπάρχουν στο νησί ούτε οι στοιχειώδεις υποδομές για την φιλοξενία τους, με αποτέλεσμα οι περισσότεροι να είχαν κατασκηνώσει έξω από το αστυνομικό τμήμα και το Λιμεναρχείο, σε κεντρικούς δρόμους και σημεία του νησιού.

Για την κατάσταση που είχε διαμορφωθεί υπήρξαν έντονες διαμαρτυρίες από την πλευρά του δημάρχου Σύμης κ. Ελευθέριου Παπακαλοδούκα και τελικά χθες το απόγευμα, ύστερα από συνεννόηση με τα αρμόδια υπουργεία, κατέπλευσε στο νησί πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού, στο οποίο επιβιβάστηκαν οι αλλοδαποί για να μεταφερθούν στον Πειραιά. Θυμηθείτε το ξέσπασμα του δημάρχου Σύμης, πριν από λίγες μέρες…

Ασφυκτικές καταστάσεις επικρατούν και στους χώρους φιλοξενίας των αλλοδαπών που υπάρχουν στα νησιά Λέρο και Κω, αφού το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει αυξηθεί σημαντικά ο αριθμός τους, καθώς καταφθάνουν συνεχώς νέοι αλλοδαποί.

 

newsit.gr

Shares