Κυριακή , 14 Απριλίου 2024
Τελευταία Νέα

Συμφωνία μαμούθ Ιράν – Ρωσίας για αγορά μαχητικών Σουχόι

Η μόνιμη αποστολή του Ιράν στα Ηνωμένα Έθνη, ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι από το έτος 2015, βάσει πρόσκλησης της συριακής κυβέρνησης, του Ιράν, η Ρωσία δημιούργησε έναν αντιτρομοκρατικό συνασπισμό για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας στη Συρία.

Η δήλωση των Ιρανών τονίζει πάντως ότι αυτή η διμερής συνεργασία δεν έχει καμία σχέση με τον πόλεμο της Ουκρανίας, καθώς δεν υπάρχει καμία απολύτως στρατιωτική συνεργασία μεταξύ Ιράν και Ρωσίας στην Ουκρανία.

Πρόσθεσε ότι μετά το τέλος του πολέμου που επιβλήθηκε από το Ιράκ το έτος 1988 το Ιράν ζήτησε από ορισμένες χώρες να πουλήσουν μαχητικά αεροσκάφη στο Ιράν, αλλά μεταξύ αυτών μόνο η Ρωσία αποδέχτηκε το προτεινόμενο αίτημα, λέγοντας ότι η Μόσχα είναι έτοιμη να παραδώσει τα μαχητικά αεροσκάφη στο Ιράν.

Η Μόνιμη Αποστολή της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν στον ΟΗΕ επανέλαβε επίσης ότι τα μαχητικά αεροσκάφη Sukhoi Su-35 εγκρίθηκαν τεχνικά από τους Ιρανούς εμπειρογνώμονες της αεροπορίας, και ως εκ τούτου, τον Οκτώβριο του 2020 και μετά το τέλος του περιορισμού για το Ιράν να αγοράσει όπλα συμβατικού πολέμου, σύμφωνα με το ψήφισμα 2231 του ΟΗΕ, το Ιράν οριστικοποίησε τη σύμβαση για την αγορά αυτών των αεροπλάνων.

newsbreak

Shares