Δευτέρα , 6 Φεβρουαρίου 2023

Σύλληψη οδηγού Tesla που κοιμόταν στο τιμόνι χρησιμοποιώντας το Autopilot

Επρόκειτο για έναν άνδρα 45 ετών, ο οποίος έδειχνε εμφανώς πως βρισκόταν υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών.

Οι γερμανικές αρχές προχώρησαν στη σύλληψη ενός οδηγού που κοιμόταν εν κινήσει στην Autobahn, έχοντας βασιστεί στο σύστημα Autopilot του Tesla να τον οδηγεί στον προορισμό του.

Το περιστατικό αυτό συνέβη στη Γερμανία και συγκεκριμένα στις 29 Δεκεμβρίου, στην ευρύτερη περιοχή του Bamberg.

Θέλοντας να ελέγξει η αστυνομία το εν λόγω όχημα του έκανε σήμα να σταματήσει αλλά αυτό συνέχισε την πορεία του. Αυτόματα ο έλεγχος μετατράπηκε σε καταδίωξη, με την ιδιαιτερότητα όμως ότι το Tesla δεν προσπαθούσε να ξεφύγει. Αντιθέτως, διατηρούσε σταθερή πορεία στη λωρίδα του, με μία ταχύτητα περί τα 110 km/h.

Οι αστυνομικοί που το ακολουθούσαν δεν άργησαν να καταλάβουν τι συμβαίνει. Πλεύρισαν το Tesla και είδαν πως αυτό κινείται αυτόνομα, χωρίς τον έλεγχο του οδηγού. Η αυτόνομη κίνηση του αυτοκινήτου συνεχίστηκε για τουλάχιστον 15 λεπτά, αφού παρά τις σειρήνες και τις εκκλήσεις της αστυνομίας ο οδηγός συνέχιζε ακάθεκτος τον ύπνο του…

Κάποια στιγμή αυτός ξύπνησε και ακολούθως συμμορφώθηκε με τις υποδείξεις, σταματώντας με ασφάλεια στην άκρη του δρόμου. Επρόκειτο για έναν άνδρα 45 ετών, ο οποίος έδειχνε εμφανώς πως βρισκόταν υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών.

pronews.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares