Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: «Σηκώθηκα όρθιος και μου πετάχθηκαν αίματα στο κεφάλι» λέει 39χρονος τραυματίας

Στο νοσοκομείο βρίσκεται ακόμη ο Λάζαρος Παπαζήσης, πολυτραυματίας μετά τη φονική σύγκρουση των δυο τρένων στα Τέμπη καθώς η κατάσταση της υγείας του είναι άσχημη και δεν μπορεί να σηκωθεί από το κρεβάτι.

Ο ίδιος μιλώντας στο newsit.gr, αναφέρει τα όσα δραματικά βίωσε τις πρώτες στιγμές μετά την μοιραία σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη.

«Σηκώθηκα όρθιος και μου πετάχτηκαν αίματα στο κεφάλι. Φώναζαν βοήθεια τα κορίτσια που ήταν δίπλα μου, τσίριζαν. Δεν άνοιγε η πόρτα, είχε σφηνώσει. Έριξα κλωτσιά για να σπάσουμε το τζάμι, το χτύπησα τρεις φορές για να σπάσει. Μόλις γύρισα είδα έναν νεαρό που το έσπασε με πυροσβεστήρα».

Συνεχίζοντας την περιγραφή του λέει πως «ένας ένας και σιγά σιγά βγαίναμε από το παράθυρο. Δε βλέπαμε, δεν είχε φώτα και ανάψαμε τον φακό από το κινητό για να βλέπουμε».

Ο Λάζαρος Παπαζήσης, αυτή τη στιγμή, όπως μας μεταφέρει, δε μπορεί να σηκωθεί καθώς «έχει πρηστεί η κοιλιά μου, έχω σπάσει το πλευρό μου, στο μάτι μου μπήκαν γυαλιά και έχει σκιστεί».

Θα κινηθούμε κατά του σταθμάρχη και παντός υπευθύνου

Ο Γιώργος Μπαρτζώκης, δικηγόρος του τραυματία Λάζου Παπαζήση από το δυστύχημα με τα τρένα στα Τέμπη εξηγεί πως θα κινηθεί νομικά εκπροσωπώντας τον πελάτη του, ενώ είναι ο πρώτος πολυτραυματίας από το δυστύχημα και θα προσφεύγει στα δικαστήρια κατά του σταθμάρχη και παντός υπευθύνου.

«Σήμερα κάναμε παράσταση προς στήριξη της κατηγορίας για τον εντολέα μου πολυτραυματία που νοσηλεύεται στην ορθοπεδική κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας με κατάγματα πλευρά, ενώ έχουν μπει τζάμια στα μάτια του και κάνει ειδική θεραπεία. Η κατάστασή του είναι πολλή άσχημη και δεν μπορεί να κινηθεί.

Στην εισαγγελία Πλημμελειοδικών Λάρισας καταθέσαμε την πρώτη παράσταση για στήριξη της κατηγορίας. Ο πελάτης μου ανέφερε ότι ένιωσε ένα μεγάλο τράνταγμα και πετάχτηκε πάνω. Αυτός είχε πολλά αίματα και έκλαιγε γιατί δεν μπόρεσε να σώσει κάποιους από τους συνεπιβάτες του στο δεύτερο βαγόνι. Ηταν τυχερός, έπεσε κάτω έσπασε τα πλευρά του και μπήκαν τζάμια στα μάτια του. Η κατάστασή του είναι ελεγχόμενη, αλλά δεν ξέρουμε την πορεία του», είπε ο δικηγόρος.

Αποστολή στη Λάρισα: Αναστασία Σταματόπουλου, newsit.gr

Shares