Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Ο ΟΣΕ έθεσε σε αργία τον σταθμάρχη Λάρισας και τον προϊστάμενό του

Σε αργία τέθηκε ο σταθμάρχης Λάρισας που είχε βάρδια τη βραδιά της πολύνεκρης σύγκρουσης τρένων στα Τέμπη καθώς και ο προϊστάμενος του σταθμού.

Με ανακοίνωσή του ο ΟΣΕ εξέφρασε ξανά τα συλλυπητήριά του και την οδύνη του για τα θύματα της σύγκρουσης των τρένων στα Τέμπη.

Όπως είπε από την πρώτη στιγμή βοήθησε στις έρευνες, ενώ τονίζει πως «είναι εξαιρετικά δύσκολο ο Οργανισμός να ανταποκριθεί στην λεπτομερή ενημέρωση της κοινής γνώμης μέσω των ΜΜΕ».

Αναλυτικά η ανακοίνωση
«Ο Οργανισμός Σιδηροδρόμων Ελλάδος για άλλη μια φορά εκφράζει τα συλλυπητήρια και την οδύνη του, δεσμευόμενος ότι θα κάνει ότι είναι δυνατόν για να αποδοθεί πλήρης και απόλυτη δικαιοσύνη σε ότι αφορά τα αίτια του τραγικού συμβάντος στο οποίο χάθηκαν τόσες ανθρώπινες ζωές.

Από την πρώτη στιγμή η διοίκηση και τα στελέχη του Οργανισμού βρέθηκαν στον τόπο του δυστυχήματος και με ειδικά συνεργεία έχουν ρίξει το βάρος τους στον απεγκλωβισμό των επιβατών και τη συνολική αντιμετώπιση του δυστυχήματος στο πεδίο συνδράμοντας όλους τους συναρμόδιους φορείς.

Υπό το βάρος τέτοιων συνθηκών και με βάση αυτές τις προτεραιότητες είναι εξαιρετικά δύσκολο ο Οργανισμός να ανταποκριθεί στην λεπτομερή ενημέρωση της κοινής γνώμης μέσω των ΜΜΕ κάτι το οποίο θα συμβεί το επόμενο διάστημα με το μέγιστο σεβασμό στα θύματα του δυστυχήματος.

Ο ΟΣΕ κάνει επιπλέον γνωστό ότι, ο Σταθμάρχης βάρδιας του Σταθμού της Λάρισας και ο Προϊστάμενος του έχουν τεθεί από την πρώτη στιγμή σε αργία καθότι βρίσκεται σε εξέλιξη η προανακριτική διαδικασία για τα αίτια και τις συνθήκες του δυστυχήματος».

newsit.gr

Shares