Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Αυτό είναι το κοινό πόρισμα για τα θύματα

Ένα κοινό πόρισμα για τα θύματα της τραγωδίας στα Τέμπη μετά τη φονική σύγκρουση τρένων, τη νύχτα της 28ης Φεβρουαρίου. Τι αναφέρεται ως αιτία θανάτου…

Η απόφαση για ένα κοινό πόρισμα για όλα τα θύματα της εθνικής τραγωδίας, ελήφθη με στόχο να επιταχυνθούν οι διαδικασίες σχετικά με τις ταυτοποιήσεις. Αρχικά η ιατροδικαστική υπηρεσία Λάρισας, έβγαζε ξεχωριστά πορίσματα μετά από κάθε διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής. Αν συνεχιζόταν αυτή η διαδικασία θα χρειαζόταν χρόνος που θα δοκίμαζε ακόμα περισσότερο τις αντοχές των συγγενών, των φίλων και της κοινής γνώμης της χώρας. Έτσι αποφασίστηκε να δοθεί ένα πόρισμα με κοινή αιτία θανάτου.

Ένα ενιαίο πόρισμα λοιπόν για όλα τα θύματα της εθνικής τραγωδίας στα Τέμπη, αναφέρεται στην αιτία θανάτου από την ιατροδικαστική υπηρεσία της Λάρισας, εκεί όπου διενεργήθηκε η διαδικασία της νεκροψίας – νεκροτομής.

Το thesstoday.gr, αποκαλύπτει το ιατρικό έγγραφο στο οποίο αναγράφεται η αιτία θανάτου για όλους τους νεκρούς. «Πολλαπλές βαρείες κακώσεις σώματος συμβατές αναφερόμενου ατυχήματος (σύμφωνα με πληροφορίες της εντολοδότιδας αρχής θύμα ομαδικού σιδηροδρομικού ατυχήματος)».

Τα πρώτα πιστοποιητικά θανάτου έφεραν πάνω αναλυτικά την αιτία θανάτου. Ωστόσο επειδή αυτή η διαδικασία είχε ως αποτέλεσμα την καθυστέρηση της διαδικασίας -συνακόλουθα και για την ταυτοποίηση των θυμάτων-, κατόπιν επικοινωνίας των ιατροδικαστών με το υπουργείο, αποφασίστηκε ένα κοινό πόρισμα για όλα τα θύματα, με στόχο να επιταχυνθούν οι διαδικασίες.

Στη δημοσιότητα έρχεται και το ΦΕΚ για τη δημοσία δαπάνη που αφορά τις κηδείες των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους στα Τέμπη. Έγκυρες ιατροδικαστικές πηγές εξηγούν ότι το ποσό που δαπανά το κράτος ανά άτομο ανέρχεται στα 2.000 ευρώ, ενώ αρχικά ήταν στα 3.500 ευρώ.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα πολλά από τα γραφεία τελετών που συζητούσαν να αναλάβουν την κηδεία, να κάνουν πίσω.

 

newsIT.gr

Shares