Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Συγκλονίζει το Το «ρολόι της Αποκάλυψης» – Η ανθρωπότητα απειλείται από τη μεγαλύτερη απειλή πυρηνικών από το 1945

Το Global Challenges Foundation, η σουηδική ομάδα που αξιολογεί καταστροφικούς κινδύνους, έκανε τη σχετική προειδοποίηση, σε ετήσια έκθεσή της.

Λέει δηλαδή ότι η απειλή χρήσης πυρηνικών όπλων είναι η μεγαλύτερη από το 1945 όταν οι ΗΠΑ κατέστρεψαν τη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι!

Με απλά λόγια, οι ειδικοί που χειρίζονται το λεγόμενο «ρολόι της Αποκάλυψης» λένε ότι ο πλανήτης μας είναι πιο κοντά από ποτέ σε έναν πυρηνικό πόλεμο, σύμφωνα με το ΣΚΑΪ.

Όταν μπήκε το 2022 λίγοι θα περίμεναν ότι ο Αμερικανός πρόεδρος Μπάιντεν θα μιλούσε για πυρηνική καταστροφή, μετά τις απειλές της Ρωσίας για πυρηνικά στην Ουκρανία.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες προειδοποίησε ότι ο πλανήτης βρίσκεται «σε μία λεωφόρο προς την κλιματική κόλαση με το πόδι μας στο γκάζι».

Η κλιματική αλλαγή προκάλεσε τη χρονιά που φεύγει σοβαρές πλημμύρες στο Πακιστάν, η Κίνα πέρασε έναν άνευ προηγουμένου καύσωνα 70 ημερών και οι καλλιέργειες απέτυχαν να αποδώσουν καρπούς στο Κέρας της Αφρικής.

Η έκθεση από το Global Challenges Foundation προειδοποίησε ότι μια πλήρης ανταλλαγή πυρηνικών όπλων, εκτός από την πρόκληση τεράστιων απωλειών σε ζωές, θα προκαλούσε σύννεφα σκόνης που θα σκίαζαν τον ήλιο, μειώνοντας την ικανότητα παραγωγής τροφής και εγκαινιάζοντας «μια περίοδο χάους και βίας, που το μεγαλύτερο μέρος του επιζώντος παγκόσμιου πληθυσμού θα πέθαινε από την πείνα».

Ενώ ένα ρωσικό πυρηνικό χτύπημα πιθανότατα θα περιλαμβάνει μικρά «τακτικά» πυρηνικά, οι ειδικοί φοβούνται μια γρήγορη κλιμάκωση αν οι Ηνωμένες Πολιτείες απαντήσουν.

«Τότε βρισκόμαστε σε ένα εντελώς διαφορετικό παιχνίδι», είπε ο Benedict, ανώτερος σύμβουλος του Bulletin of the Atomic Scientists, το οποίο τον Ιανουάριο θα αποκαλύψει την τελευταία αξιολόγησή του για το «ρολόι της Αποκάλυψης» που έχει οριστεί από το 2021 στα 100 δευτερόλεπτα έως τα μεσάνυχτα

 

newsit.gr

Shares