Τρίτη , 16 Αυγούστου 2022
Τελευταία Νέα

Συγκλονίζει η Λάουρα Νάργες για δύσκολες στιγμές στην εγκυμοσύνη της: «Υπέφερα από υπερέμεση κύησης»

«Γινόταν μια ολόκληρη διαδικασία για να καταφέρω να πάω από το υπνοδωμάτιο στο σαλόνι. Ο Χρήστος με έκανε μπάνιο», λέει η Λάουρα Νάργες.

Στο περιοδικό ΟΚ και τη Μαρία Παπαϊωάννου έδωσε συνέντευξη η Λάουρα Νάργες, η οποία μίλησε και για τις δυσκολίες που βιώνει στην εγκυμοσύνη της.

Έχεις πολλές ναυτίες;

Η λέξη «ναυτίες» δεν είναι αρκετή. Έχω μια πάρα πολύ δύσκολη εγκυμοσύνη. Υπάρχουν οι πρωινές ναυτίες, που λένε όλοι ότι είναι φυσιολογικές. Από την άλλη, όμως, υπάρχει η υπερέμεση κύησης, από την οποία υπέφερα εγώ (σ.σ. η σπάνια κατάσταση που εμφανίζεται σε 0,5-2% των κυήσεων και χαρακτηρίζεται από επίμονη και σοβαρή ναυτία και εμέτους). Φτάσαμε ακόμα και στο σημείο όπου κάναμε και τριήμερη νοσηλεία την Καθαρά Δευτέρα. Όπως καταλαβαίνεις, δεν μου φάνηκε και τόσο καθαρή!

Τη βγάλαμε σε ένα δωμάτιο νοσοκομείου. Ο Χρήστος ερχόταν την ημέρα και έφευγε το βράδυ για – τί δεν τον άφηναν να κοιμηθεί. Τον θυμάμαι όλη μέρα να μου κρατάει το χέρι. Φαντάσου ότι είχαμε ένα ολόκληρο επιτελείο γιατρών και κάναμε όλες τις προσπάθειες και τις τεχνικές για να μπορώ να «ζήσω» λίγο και να αναπνεύσω. Αλήθεια σ’ το λέω, δεν μπορούσα να κάνω τίποτα. Βοήθησε πολύ η εξαιρετική συνεργασία του γυναικολόγου με τον ομοιοπαθητικό-βελονιστή μας.

Ειλικρινά δεν ξέρω τι θα έκανα χωρίς τον γυναικολόγο μου, ο οποίος είναι τόσο ανοιχτός και δεκτικός που εκείνος μας παρότρυνε να κάνουμε βελονισμό, ο οποίος τελικά και φρόντισε να συνέλθω μια ώρα αρχύτερα. Ο βελονισμός με έσωσε. Τώρα είμαστε πιο καλά σε σχέση με πριν.

Αυτή την κουβέντα που κάνουμε τώρα δεν θα ήταν εφικτό να την κάνουμε τότε. Δεν μπορούσα να μιλήσω. Έλεγα, ας πούμε, μια λέξη «νερό» και μετά από ώρα «παξιμάδι». Γινόταν μια ολόκληρη διαδικασία για να καταφέρω να πάω από το υπνοδωμάτιο στο σαλόνι. Ο Χρήστος με έκανε μπάνιο. Ήταν πολύ δύσκολο», συνέχισε.

 

πηγή: zappit.gr

Πηγή φωτό: ΟΚ! – Ρούλα Μονιάκη

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares