Τετάρτη , 17 Αυγούστου 2022

Συγκλονιστικό: Ντελιβεράς έσωσε πέντε άτομα μέσα από φωτιά

Σενάριο κινηματογραφικής ταινίας θύμιζε η διάσωση πέντε παιδιών μέσα από φλεγόμενο σπίτι στην Ιντιάνα των ΗΠΑ, όταν το σπίτι που έμεναν έπιασε φωτιά. Τα παιδιά σώθηκαν κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή χάρη στην αυτοθυσία ενός ντελιβερά.

Συγκεκριμένα, την προηγούμενη εβδομάδα ένας ντελιβεράς (διανομέας πίτσας) στην Ιντιάνα βρισκόταν στο δρόμο να παραδώσει μια παραγγελία όταν είδε ένα σπίτι να φλέγεται. Φευγαλέα εντόπισε με την άκρη του ματιού μια ανθρώπινη φιγούρα σε ένα από τα παράθυρα και όρμησε αμέσως μέσα στις φλόγες.

Εντόπισε στον επάνω όροφο του σπιτιού μια έφηβη και τρία μικρά παιδιά να έχουν αγκιστρωθεί στα πόδια της. Άρπαξε αγκαλιά τα παιδιά και ζήτησε από την έφηβη να τον κρατά από την μπλούζα για να μην το χάσει από τον καπνό.

Με κόπο κατάφεραν να βγουν από το σπίτι και μόλις πήραν δύο ανάσες, η νεαρή κοπέλα του είπε πως στο σπίτι παρέμενε η μικρή της αδερφή.

Ο άνδρας δεν το σκέφτηκε δεύτερη φορά και όρμησε στο σπίτι να βρει και το πέμπτο παιδί της οικογένειας. Το εντόπισε στον πρώτο όροφο του κτηρίου, την πήρε αγκαλιά και έτρεξαν προς την έξοδο. Ωστόσο, το σπίτι είχε τυλιχθεί στις φλόγες με αποτέλεσμα να μην μπορούν να βγουν.

Ο ηρωικός διανομέας άρπαξε το παιδί και πήδηξε από το παράθυρο. Μάλιστα, για να μην χτυπήσει το παιδί ο άνδρας έπεσε με την πλάτη από το παράθυρο με αποτέλεσμα να σπάσει κάποια πλευρά.

Μόλις αντίκρισε τους πυροσβέστες, τους παρέδωσε το παιδί και έχασε τις αισθήσεις του.

Ο άνδρας είναι ο 25χρονος, Νίκολας Μπόστιτς, ο οποίος στη συνέχεια νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο καθώς εκτός από τα σπασμένα πλευρά είχε υποστεί εγκαύματα, ενώ είχε εισπνεύσει και καπνό.

Με την αυταπάρνησή του κατάφερε να σώσει την 18χρονη Σειόνα Μπάρετ και τα τρία αδελφάκια της, την Σαΐλί, την Κάλια και την Καΐλάνι, αλλά και την φίλη των παιδιών που βρισκόταν στο σπίτι την ώρα της πυρκαγιάς, την Λίβιαν Νίφλεϊ.

 

newsit.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares