Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ μαρτυρία οικογένειας: Ήταν απόπειρα ανθρωποκτονίας – Το παιδί θέλει ψυχολόγο (ΒΙΝΤΕΟ)

Στο Δικαστικό Μέγαρο Αμαλιάδας ο 16χρονος που επιτέθηκε με αιχμηρό αντικείμενο και τραυμάτισε συμμαθητή του μέσα στο σχολείο…Λίγο πριν τις 10:00 το πρωί της Παρασκευής πέρασε το κατώφλι του Δικαστικού Μεγάρου ο 16χρονος, ενώ λίγα λεπτά μετά τις 13:00 πέρασε στο γραφείο της αντιεισαγγελέως για να απολογηθεί. Ο νεαρός, προσκόμισε ένα εργαλείο, κάτι σαν ανοιχτήρι και είπε ότι μ’ αυτό χτύπησε τον συμμαθητή του, ενώ πρόσθεσε ότι δεν είχε καταλάβει πως ήταν ανοιχτή η λάμα κι ότι θα μπορούσε να τον τραυματίσει σοβαρά.

Η οικογένεια, αλλά και ο δικηγόρος του 15χρονου θύματος, μιλώντας στο Open TV αμφισβητούν ότι ήταν ανοιχτήρι, αλλά μαχαίρι. Γι αυτό και ζητούν ο 16χρονος να διωχθεί για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο. Το πρωτοφανές περιστατικό που έλαβε χώρα στο προαύλιο σχολείου κατά τη διάρκεια του σχολικού ωραρίου, έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στη μικρή κοινωνία της Αμαλιάδας κι άπαντες είναι σοκαρισμένοι. Μάλιστα, οι δύο οικογένειες φέρονται να έχουν και συγγένεια, καθώς οι γονείς των δύο εμπλεκομένων παιδιών είναι μακρινά ξαδέρφια.

Στις εικόνες που μεταδίδει το Open TV μέσα από την τουαλέτα του 1ου Λυκείου Αμαλιάδας φαίνονται τα αίματα από το θύμα, όταν μεταφέρθηκε εκεί από καθηγητές και συμμαθητές για να του παράσχουν τις πρώτες βοήθειες έως ότου φτάσει το ασθενοφόρο για να τον παραλάβει.

Μιλώντας στο Open TV ο πατέρας του θύματος είπε: «Αυτό το παιδί που χτύπησε το γιο μου, τον ήθελε στην παρέα του, όμως ο Χάρης (σ.σ.: θύμα) δεν ήθελε και του τη φύλαγε. Είχαν τσακωθεί το Σάββατο, είχε γίνει μια παρεξήγηση. Ευτυχώς είναι καλά, πήρε εξιτήριο πριν από λίγο. Όμως το παιδί είναι πολύ φοβισμένο θέλει βοήθεια από ψυχολόγους τώρα».

Ο δικηγόρος της οικογένειας, Σάκης Κότσιφας ζήτησε να αποδοθεί δικαιοσύνη: «Η επίθεση έγινε με μαχαίρι κι όχι μ’ αυτό το όργανο που με μεγάλη προθυμία παρέδωσε στις Αρχές ο δράστης. Είναι ξεκάθαρο κι απόλυτο ότι χρησιμοποιήθηκε μαχαίρι, που θα μπορούσε να επιφέρει το θάνατο στο θύμα. Πρέπει η υπόθεση να τοποθετηθεί από πλευράς ποινικής δίωξης ως απόπειρα ανθρωποκτονίας».

Το χρονικό

Οι δύο μαθητές της Α’ Λυκείου, φαίνεται πως είχαν προηγούμενα κι όπως ανέφεραν οι αυτόπτες μάρτυρες-συμμαθητές, ο 15χρονος έπειτα από λογομαχία, μαχαιρώθηκε από συμμαθητή του, με τον οποίο διαπληκτίστηκε κατά τη διάρκεια του πρώτου διαλείμματος. Ο ένας έβγαλε μαχαίρι και κατάφερε πισώπλατα χτυπήματα στον συμμαθητή του.

Ακολούθως το ΕΚΑΒ παρέλαβε τον τραυματία για να τον μεταφέρει στο η διακομιδή του στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο της Πάτρας, από όπου πήρε εξιτήριο το μεσημέρι της Παρασκευής.

Ο νεαρός δράστης, υποστήριξε στους αστυνομικούς κατά την κατάθεσή του, πως σε κάποιο πάρτι το περασμένο Σάββατο, είχε επεισόδιο με τον 15χρονο. Η Αστυνομία ανακοίνωσε ότι «ο δράστης μετέβη το μεσημέρι (σ.σ.: χθες, Πέμπτη 31/10) αυτοβούλως στο τοπικό Αστυνομικό Τμήμα όπου και συνελήφθη, ενώ παράλληλα παρέδωσε στους αστυνομικούς πολυεξάρτημα (ανοιχτήρι φιαλών, λεπίδα κ.λπ.) ως μέσο τέλεσης της αξιόποινης πράξης του».

Το θύμα είπε μιλώντας στον ΑΝΤ1 για το συμβάν ότι «ήρθε πισώπλατα, ήρθε να μου ρίξει μπουνιά στο πρόσωπο και, όπως έκανα το πρόσωπο μου έτσι, μου έριξε δύο μαχαιριές στην πλάτη και τον ώμο».

ethnos.gr

Shares