Τρίτη , 16 Αυγούστου 2022
Τελευταία Νέα

Συγκλονιστική μαρτυρία για Φιλιππίδη: Η επίθεση στο καμαρίνι και τα χυδαία μηνύματα

Ένα συνεσταλμένο και ειλικρινή άνθρωπο περιέγραψε στην κατάθεση του ο στενός φίλος και συνάδελφος της δεύτερης καταγγέλλουσας, που κλήθηκε να καταθέσει στη δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη.

«Τα χρόνια που τη γνωρίζω μπορώ να πω ότι είναι συνεσταλμένη, ντροπαλή, θέλει να μη φέρει σε δύσκολη θέση τους φίλους της και τους γνωστούς της. Δεν έχει προδώσει ποτέ την εμπιστοσύνη μου και δεν έχω αντιληφθεί ποτέ να μου λέει ψέματα» ανέφερε προσθέτοντας πως έμαθε για τη σεξουαλική επίθεση σε βάρος της 1,5 αργότερα, στα τέλη του 2011.

«Γνωριστήκαμε το 2004 με την καταγγέλλουσα, ήμασταν συμφοιτητές στη δραματική σχολή. Τον Οκτώβριο του 2011 έπειτα από μια πρόβα πήγαμε για καφέ. Όταν καθίσαμε χτύπησε το τηλέφωνό της και σηκώθηκε για να μιλήσει. Όταν επέστρεψε στο τραπέζι ήταν άλλος άνθρωπος, εμφανώς σοκαρισμένη και αναστατωμένη, σαν να άκουσε κάτι που δεν μπορούσε να διαχειριστεί. Τη ρώτησα τι συνέβαινε, δεν ήθελε να μιλήσει. Κατόπιν πίεσης δίκης μου, είπε ότι έχει συμβεί κάτι με έναν άνθρωπο του χώρου. Όπως μου είπε τότε, αυτός ο άνθρωπος τη φώναξε για αντικατάσταση σε μια παράσταση και της επιτέθηκε μια ημέρα που τη φώναξε στο θέατρο ενώ ήταν κλειστό, δήθεν για να της δώσει ένα ρόλο. Την οδήγησε στο καμαρίνι του και με σωματική δύναμη προσπάθησε να επιβληθεί. Κάποια στιγμή τον απώθησε, τα κατάφερε σπρώχνοντας και χτύπησε τα γόνατα της στην προσπάθεια της να φύγει. Μου είπε ότι η πόρτα ήταν κλειδωμένη και ένιωσε ακόμα μεγαλύτερη απόγνωση. Ο Φιλιππίδης όταν της άνοιξε την πόρτα της είπε, “αν φύγεις δεν υπάρχει γυρισμός”» περιέγραψε ο μάρτυρας.

Ο ίδιος υποστήριξε πως αν και αρχικά δεν του αποκάλυψε το πρόσωπο που της επιτέθηκε, μετά από επίμονες ερωτήσεις του, η κοπέλα εκμυστηρεύτηκε στον φίλο της πως επρόκειτο για τον Πέτρο Φιλιππίδη. «Τελικά, μου είπε ότι ήταν ο Φιλιππίδης και ότι μόλις την είχε πάρει τηλέφωνο. Όσο συζητούσαμε, της έστειλε ο Φιλιππίδης ένα μήνυμα με χυδαίο σεξουαλικό περιεχόμενο. Το μήνυμα αυτό το είδα, το διάβασα. Μου είπε και για άλλα μηνύματα που είχε δεχθεί, αντίστοιχου περιεχομένου. Η ίδια μου είπε ότι είχε κοπεί από δύο κάστινγκ, και θεωρούσε ότι αυτό σχετιζόταν με τον κατηγορούμενο, επειδή αυτός της είχε πει στο τηλέφωνο ότι “είναι στο χέρι σου να αλλάξουν τα πράγματα”».

  • Εισαγγελέας: Όταν σας τα είπε, τι αντίδραση είχατε;
  • Μάρτυρας: Σοκαρίστηκα, εκνευρίστηκα. Προσπάθησα να την προτρέψω να το πει, έστω και τότε.
  • Εισαγγελέας: Τη ρωτήσατε γιατί δεν τον κατήγγειλε τότε;
  • Μάρτυρας: Επέμενα ότι τέτοια πράγματα πρέπει να τα ξεμπροστιάζουμε. Αυτή επέμενε ότι φοβόταν και ντρεπόταν και το είχε πει μόνο σε μια φίλη της.
  • Η δίκη συνεχίζεται αύριο, με ερωτήσεις της υπεράσπισης στον ίδιο μάρτυρα.

newsbomb.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares