Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Συγκλονιστική η εξομολόγηση της Δώρας Παντέλη για το θέμα της ενδοοικογενειακής βίας

Το θέμα της ενδοοικογενειακής βίας έχει έρθει στο προσκήνιο τα τελευταία χρόνια και είναι κάτι που θυμάται για πάντα όποιος το έχει ζήσει, με την πρώην παίκτρια και νυν αναλύτρια μπάσκετ και παρουσιάστρια, Δώρα Παντέλη, να συγκλονίζει και να συγκινεί με την ομιλία της στο 1st GWomen Sports Summit από το gazzetta.gr.

Η Δώρα Παντέλη θέλησε να διηγηθεί τη δική της πορεία στον αθλητισμό και πώς γνώρισε το μπάσκετ, οπότε για να φτάσει εκεί άρχισε από την αρχή και από τον λόγο που έψαχνε τρόπος για να φύγει από το σπίτι, λέγοντας τα εξής…

«Το 1999 έκανα μία απόπειρα να φύγω από το σπίτι, να βρω αλλού ένα καταφύγιο, γιατί στο δικό μου σπίτι συνέβαιναν πράγματα που εύχομαι σε κανένα άλλο παιδί να μην συμβούν και το λέω γιατί καθημερινά ακούμε για ενδοοικογενειακή βία και κακοποίηση σε ποσοστά που σοκάρουν. Στο δικό μου το σπίτι, λοιπόν, συνέβαιναν τέτοια πράγματα και έψαχνα να βρω μία διέξοδο.

Η διέξοδός μου, τότε, ήταν το μπάσκετ. Τυχαία, λοιπόν, ένα Σάββατο πρωί βρέθηκα σε ένα γήπεδο μπάσκετ μαζί με τον ξάδερφό μου. Ήταν η δική μου δικαιολογία να φύγω από το σπίτι. Δεν είχα δει ξανά γυναίκες να παίζουν μπάσκετ. «Παίζουν οι γυναίκες μπάσκετ;» σκέφτηκα. Ήταν 1999, δεν το είχα ξαναδεί εγώ πουθενά. Και πηγαίνω δειλά δειλά στον προπονητή και του λέω «γεια σας, θέλω να ξεκινήσω μπάσκετ». Ήμουν ψηλή από τότε οπότε με είδε και μου λέει «έλα αύριο, έλα Κυριακή». Και από τότε βρήκα το δικό μου καταφύγιο στο γήπεδο του μπάσκετ».

 

newsbeast.gr

Shares