Τρίτη , 19 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Συγχαρητήρια στον ευρωβουλευτή της Ελληνικής Λύσης Εμμανουήλ Φράγκο (Φραγκούλη) για την εξαιρετική συνέντευξη που έδωσε σε πολωνικό μέσο για τις θέσεις της Ελλάδος απέναντι στην απειλητική Τουρκία…(HXHTIKO)

Εύγε στον Ευρωβουλετή της Ελληνικής Λύσης…

Η κατάσταση με την Τουρκία δεν θα αλλάξει καθώς η Ελλάδα έχει έναν γείτονα που προκαλεί συνεχή προβλήματα. Αυτό δεν ισχύει μόνο για την Ελλάδα. Η Τουρκία παρεμβαίνει στις υποθέσεις της Λιβύης και της Συρίας, και τώρα επίσης στη σύγκρουση μεταξύ του Αζερμπαϊτζάν και της Αρμενίας. Είναι μια χώρα που είναι συνεχώς προκλητική και εγκληματική. Όσο η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι σύμμαχοι της Ελλάδας επιβάλλουν διάλογο στην Ελλάδα με μια τέτοια χώρα, αυτό το πρόβλημα δεν θα αλλάξει. Η Ελλάδα πρέπει να ζητήσει σταθερή και αξιόπιστη υποστήριξη από την ΕΕ, η οποία θα πρέπει να επιβάλει οικονομικές κυρώσεις στην Τουρκία. Ο διάλογος δεν μπορεί να διεξαχθεί με μια χώρα που ενεργεί εγκληματικά – είπε ο Εμμανουήλ Φράγκκος, ευρωβουλευτής της Ελληνικής Λύσης, σε συνέντευξη με τον Jakub Jóubwiak από την αίθουσα ειδήσεων του Radio Maryja.

Αξιότιμο μέλος, ποια είναι η κατάσταση της μετανάστευσης στην Ελλάδα;

Δυστυχώς, η κατάσταση στην Ελλάδα επιδεινώνεται κάθε μήνα καθώς ο αριθμός των παράνομων μεταναστών στη χώρα μας συνεχίζει να αυξάνεται. Και αυτή η κατάσταση θα συνεχίσει να επιδεινώνεται. Οι Έλληνες το αισθάνονται στην καθημερινή τους ζωή, φοβούνται να κινηθούν τώρα (το απόγευμα). Δυστυχώς, η κλίμακα των εγκλημάτων έχει αυξηθεί σημαντικά. Αυτή η κατάσταση πρέπει να αλλάξει γρήγορα καθώς σύντομα θα υπάρξουν μεγαλύτερα προβλήματα.

Η ελληνική κυβέρνηση ελέγχει αυτήν την κατάσταση;

Δυστυχώς, η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει τον έλεγχο της κατάστασης, επειδή προσπαθεί να εφαρμόσει τις εντολές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και δεν θέλει να αντιταχθεί στην πολιτική της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία μας επιβάλλει ανοιχτές δομές, δηλαδή όλοι αυτοί οι παράνομοι μετανάστες είναι ελεύθεροι να μετακινούνται στη χώρα και, ως εκ τούτου, δυσκολεύουν τη ζωή των Ελλήνων. . Η ελληνική κυβέρνηση αποφεύγει επίσης να κλείσει τα σύνορά της για να αποτρέψει την είσοδο περισσότερων παράνομων μεταναστών στη χώρα μας.

Πρόσφατα, ακούμε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση προτείνει μια νέα πολιτική για το άσυλο και τη μετανάστευση. Πώς την αξιολογείτε;

Πιστεύω ότι η πολιτική που ακολουθεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα προκαλέσει πολλά προβλήματα στα κράτη μέλη που εφαρμόζουν αυτές τις εντολές. Θα αποτρέψει την Ελλάδα από τη δημιουργία κλειστών δομών και έτσι θα απαγορεύσει σε ένα κράτος να υπερασπιστεί τα σύνορά της. Για αυτόν τον λόγο, χώρες όπως η Πολωνία και η Ουγγαρία που έχουν αντιταχθεί σε αυτήν την πολιτική κάνουν το καλύτερο. Αυτές οι χώρες δεν έχουν τα ίδια προβλήματα που προκαλεί η παράνομη μετανάστευση για τον απλό λόγο ότι αντιτάχθηκαν στην Ευρωπαϊκή Ένωση και εξήγησαν ότι, μολονότι είναι κράτη μέλη της ΕΕ, δεν θα εφαρμόσουν σε καμία περίπτωση αυτές τις συστάσεις που θα τους βλάψουν μόνο.

Η παράνομη μετανάστευση δεν είναι το μόνο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα. Πρόσφατα, ακούμε για τη σύγκρουση με την Τουρκία. Υπάρχει πιθανότητα να επιλυθεί αυτή η διαφωνία στο εγγύς μέλλον;

Η κατάσταση με την Τουρκία δεν θα αλλάξει καθώς η Ελλάδα έχει έναν γείτονα που προκαλεί συνεχή προβλήματα. Αυτό δεν ισχύει μόνο για την Ελλάδα. Η Τουρκία παρεμβαίνει στις υποθέσεις της Λιβύης και της Συρίας, και τώρα επίσης στη σύγκρουση μεταξύ του Αζερμπαϊτζάν και της Αρμενίας. Είναι μια χώρα που είναι συνεχώς προκλητική και εγκληματική. Όσο η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι σύμμαχοι της Ελλάδας επιβάλλουν διάλογο με την Ελλάδα σε αυτήν τη χώρα, αυτό το πρόβλημα δεν θα αλλάξει. Η Ελλάδα πρέπει να ζητήσει σταθερή και αξιόπιστη υποστήριξη από την ΕΕ, η οποία θα πρέπει να επιβάλει οικονομικές κυρώσεις στην Τουρκία. […] Ο διάλογος δεν μπορεί να διεξαχθεί με μια χώρα που ενεργεί εγκληματικά.

Θα ήθελα να αξιολογήσετε την εσωτερική πολιτική του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν; Πρόσφατα, έχουν γίνει πολλές συζητήσεις για την καταπολέμηση των ιχνών του ελληνικού πολιτισμού, ειδικά από την εποχή της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας.

Είναι αυτονόητο ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προσπαθεί επί του παρόντος να γίνει ηγέτης του μουσουλμανικού κόσμου. Κατά συνέπεια, προκειμένου να προσελκύσει πλήθη, ακολουθεί μια σκληρή πολιτική κατά του χριστιανισμού, των χριστιανικών μοναστηριών, της ίδιας της Αγίας Σοφίας, την οποία έχει μετατρέψει σε τζαμί. Η Αγία Σοφία δεν είναι απλώς μια κληρονομιά πολιτιστικής κληρονομιάς, όπως θέλουν να πιστέψουμε, αλλά είναι η νούμερο ένα εκκλησία του Χριστιανισμού, η πιο σημαντική εκκλησία μας. (Ερντογάν – συντακτικό σημείωμα) θέλει να επιβάλει το Ισλάμ με αυτόν τον τρόπο και να κάνει ολόκληρους τους ανθρώπους (μουσουλμάνος – συντακτική σημείωση).

Υπήρξε επίσης πολλή συζήτηση για τη μετατροπή μιας άλλης βυζαντινής εκκλησίας (Αγ. Σωτήρας στη Χώρα) σε τζαμί, αλλά οι Έλληνες ήταν ιδιαίτερα αγανακτισμένοι με τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί. Ποια είναι η έννοια της Αγίας Σοφίας όχι μόνο για την Ορθόδοξη Εκκλησία, αλλά και για τους ίδιους τους Έλληνες;

Η Αγία Σοφία, εκτός από χριστιανικό ναό, είναι μέρος της ιστορίας των Ελλήνων. Αυτή η μετατροπή σε τζαμί δυσφημίζει όχι μόνο τη θρησκεία μας αλλά και την ελληνική ιστορία. Ολόκληρος ο χριστιανικός κόσμος πρέπει να ενωθεί ενάντια στον Ερντογάν επειδή αποφασίζει να χτυπήσει όχι μόνο την Ελλάδα αλλά και ολόκληρο τον χριστιανισμό και τους χριστιανούς, θέλοντας έτσι να γίνει ο ηγέτης του μουσουλμανικού κόσμου. Όλη η Ευρώπη είναι μια χριστιανική ήπειρος, ανεξάρτητα από το πώς βλέπουν ορισμένοι. Όλα τα ευρωπαϊκά κράτη πρέπει να ενωθούν για να αντιταχθούν σε αυτήν την πολιτική.

Λοιπόν, τι είδους συμπεριφορά περιμένετε από την ΕΕ σχετικά με τη συνοριακή κρίση με την Τουρκία;

Η Τουρκία παραβιάζει τα θεμελιώδη δικαιώματα της Ελλάδας και της Κύπρου – των κρατών μελών της ΕΕ. Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν μπορεί να εξομοιώσει τον δράστη με το θύμα και να επιβάλει διάλογο στην Ελλάδα και την Κύπρο, οι οποίοι αγωνίζονται καθημερινά με το έγκλημα της Τουρκίας. Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να στέκεται σταθερά στο πλευρό των κρατών μελών της, των οποίων τα θεμελιώδη δικαιώματα παραβιάζονται. Σηκωθείτε ενάντια στην Τουρκία, που είναι ο «πειρατής της Ανατολικής Μεσογείου» Επομένως, το ελάχιστο που μπορεί να κάνει και να κάνει η ΕΕ είναι να επιβάλει οικονομικές κυρώσεις στην Τουρκία

Η συνομιλία με τον Εμμανουήλ Φράγκκο, Έλληνα ευρωβουλευτή της ECR, πραγματοποιήθηκε από τον Jakub Jóźwiak από την αίθουσα ειδήσεων του Radio Maryja.

Ακούστε την συνέντευξη του ευρωβουλευτή της Ελληνικής Λύσης ΕΔΩ

radiomaryja.pl

Shares