Πέμπτη , 18 Απριλίου 2024
Τελευταία Νέα

Superleague 1:Λαμία – ΑΕΚ 0-2

Η ΑΕΚ έπαιξε στην έδρα της Λαμίας με “πληγωμένη” ψυχολογία (μετά το θάνατο του Στέλιου Σεραφείδη) αλλά και ρόστερ. Η Ένωση επέστρεψε όμως στα “τρίποντα” και μπήκε νικηφόρα στο 2022, επικρατώντας με 2-0 στο “Αθ. Διάκος”, σε ματς για την 16η αγωνιστική της Superleague 1.Με τη νίκη της αυτή στην έδρα της Λαμίας (2-0) η δεύτερη της βαθμολογίας ΑΕΚ έφτασε τους 33 βαθμούς, αφήνοντας τους γηπεδούχους στους 11 και στο +2 από τον προτελευταίο Ατρόμητο, που “χρωστάει” και ένα ματς.

Το ματς ξεκίνησε με μια σημαντική φάση για την Λαμία (2′). Μετά από “τσαφ” του Μήτογλου, ο Νούνιες έπιασε το δυνατό πλασέ έξω από την περιοχή της ΑΕΚ, αλλά ο Τσιντώτας έδιωξε δύσκολα. Η Ένωση έδειξε μια νευρικότητα στις κινήσεις της, με την πίεση των γηπεδούχων στο χώρο του κέντρου να κάνουν δύσκολη την κυκλοφορία της μπάλας για τους “κιτρινόμαυρους”.

Η άνοδος του Μάνταλου και η… συμμετοχή του Άμραμπατ στο παιχνίδι της ΑΕΚ, έδωσαν μια ώθηση στην Ένωση. Στο 12′ ο μαροκινός έβγαλε μια μπαλιά, ο Λιβάι Γκαρσία έπιασε το κοντινό πλασέ, αλλά η μπάλα πήγε στην εξωτερική πλευρά των δικτύων. Στο 16′ ο Ανσαριφάρντ σκόραρε, αλλά το τέρμα ακυρώθηκε σωστά, αφού η μπάλα στρώθηκε μπροστά του από χέρι του Μάνταλου.

Η ΑΕΚ κέρδισε… μέτρα, παίζοντας κυρίως από τα δεξιά με τον Άμραμπατ, αλλά δυσκολεύτηκε στη δημιουργία των φάσεων. Η λύση ήρθε τελικά στο 29′ από μια στατική φάση. Το κόρνερ εκτελέστηκε, η μπάλα έμεινε “ζωντανή” στην περιοχή της Λαμίας, ο Λιβάι Γκαρσία έπιασε το δυνατό σουτ και την έστειλε στα δίχτυα για το 0-1.

Η Λαμία προσπάθησε να γίνει πιο απειλητική, για να φτάσει στην ισοφάριση πριν “βγει” το πρώτο ημίχρονο. Στην τελευταία φάση του πρώτου μέρους, οι γηπεδούχοι εκτέλεσαν ένα κόρνερ, ο Τζανδάρης έδωσε στην μπάλα πορεία προς τα δίχτυα του Τσιντώτα, αλλά αυτή κόντραρε στα σώματα και απομακρύνθηκε.

Η Λαμία μπήκε στην επανάληψη με πιο… επιθετικές βλέψεις, κάνοντας τις προσπάθειες της από την πλευρά του Σβάρνα (έπαιξε αναγκαστικά ως δεξί μπακ). Άμραμπατ και Σιμάνσκι κράτησαν την μπάλα στη συνέχεια, ενώ Μοχαμαντί και Μάνταλος ξεκίνησαν αρκετές φάσεις. Στο 63′ ο Μαροκινός ηττήθηκε σε τετ-α-τετ από τον Σαράνοφ, ενώ στο επόμενο λεπτό ο αρχηγός της ΑΕΚ έκανε κακό πλασέ από τη μικρή περιοχή, μετά από υπέροχη ατομική προσπάθεια.

Μέσα σε λίγα λεπτά, η Λαμία έφτασε με ευκολία στα καρέ του Τσιντώτα και άγγιξε το γκολ (67′). Ο Ελευθεριάδης έκανε το σουτ, η μπάλα βρήκε στον Μήτογλου, με τον Αραμπούλι να επωφελείται. Ο Γεωργιανός επιθετικός πλάσαρε από πλάγια θέση με την μπάλα να περνάει λίγο άουτ (πολύ οριακή φάση).

Ο Αργύρης Γιαννίκης πέρασε στο ματς Σιμόες και Γέβτιτς (και λίγο μετά τον Σάκχοφ) για να τονώσει την Ένωση στο χώρο του κέντρου. Παρόλα αυτά, η Λαμία βρήκε και πάλι κενά στην αμυντική γραμμή των γηπεδούχων και δημιούργησε φάσεις.

Τελικά, η… ποιότητα της ΑΕΚ έφερε ένα δεύτερο γκολ στο 83′. Μετά από πίεση στο κέντρο η μπάλα βρήκε στον Μπεχεράνο, γύρισε προς τα πίσω, ο Σαράνοφ απέκρουσε με το ένα χέρι το σουτ του Γέφτιτς, αλλά στην εξέλιξη της φάσης ο Άμπραμπατ έκανε το 0-2.

Έχοντας πλέον την ψυχολογία, η ΑΕΚ πίεσε για να πετύχει κι άλλα γκολ στα τελευταία λεπτά, αλλά… για λίγο δεν το κατάφερε, βλέποντας στο 89′ τον Χατζισαφί να πλασάρει άουτ μέσα από τη μικρή περιοχή.

newsit.gr

Shares