Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Super League 1,Ολυμπιακός-Πανιώνιος 4-0: Περίπατος και τώρα… Άρσεναλ…(BINTEO)

Στο… ρελαντί, ο Ολυμπιακός επικράτησε 4-0 του Πανιωνίου σε ένα ματς που καθάρισε από το 9’, ενώ διατήρησε το +2 από τον ΠΑΟΚ – Συντήρηση δυνάμεων από τους «ερυθρόλευκους» στο δεύτερο μέρος της αναμέτρησης για την 24η αγωνιστική της Super League 1…

Με «αέρα» δύο βαθμών θα πάει την επόμενη Κυριακή ο Ολυμπιακός στην Τούμπα, καθώς επικράτησε εύκολα του Πανιωνίου με 4-0, σε ένα ματς όπου στο πρώτο ημίχρονο πέταγε… φλόγες και ήταν καταιγιστικός.

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν με τον Σα κάτω από τα γκολπόστ, τους Ραντζέλοβιτς, Μπα, Σισέ, Γκασπάρ στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά, τους Καμαρά, Μπουχαλάκη στο «6» και «8 », τους Βαλμπουενά, Φορτούνη στα «φτερά», δεξιά και αριστερά αντίστοιχα και τους Χασάν, Ελ Αραμπί επιθετικό δίδυμο.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν τον Κότνικ στο τέρμα, τους Ρέντζα, Παπαγεωργίου, Σταυρόπουλο, Σαραμαντά στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά, τους Κόρμπο, Ρέτσο στον άξονα, τους Τσιλούλη, Γρίβα στα άκρα και τους Αραμπούλι, Καμαρά επιθετικό δίδυμο, αλλά με τον Γεωργιανό ένα.. κλικ πίσω από τον Γάλλο.

https://youtu.be/omSjtYDY2_I

 

Εκπληκτικό πρώτο 10λεπτο και 3 γκολ

Το ματς ξεκίνησε και ο Ολυμπιακός ήταν… καταιγιστικός. Το 4-4-2 του Μαρτίνς όχι μόνο λειτούργησε άψογα, αλλά ίσως οι «ερυθρόλευκοι» να έκαναν το καλύτερο πρώτο 10λεπτο της σύγχρονης ιστορίας τους. Με μπροστάρη τον Φορτούνη, «υπαρχηγό» τον Βαλμπουενά και τους Χασάν, Ελ Αραμπί να δημιουργούν «σύγχυση» στα καρέ του Πανιωνίου (τρύπωναν ανάμεσα στα στόπερ του), είδαμε εξαιρετική μπάλα. Στο 2′ ο Χασάν απείλησε για πρώτη φορά (μπλόκαρε ο Κότνικ), στο 4′ ο Αιγύπτιος μετά από σέντρα του Γάλλου άνοιξε το σκορ, στο 6′ ο Ελ Αραμπί εκμεταλλεύτηκε την ασθενή/λανθασμένη απόκρουση του Σλοβένου γκολκίπερ σε σουτ του Φορτούνη και έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα, στο 7′ το σουτ του αρχηγού πέρασε λίγο άουτ και αμέσως μετά (9′) ο «κάπτεν» των γηπεδούχων σημείωσε ένα τέρμα για Οσκαρ (πήρε την κατοχή μετά από κόντρα σε προσπάθεια του Γκασπάρ, «άδειασε» τρεις αντιπάλους του μέσα στα καρέ του Πανιωνίου και έκανε πολύ όμορφο τελείωμα).

Οταν στο 10′ είσαι με 3 γκολ μπροστά, επί της ουσίας ο αγώνας τελειώνει κάπου εκεί, όπερ και εγένετο τελικά. Οι φιλοξενούμενοι έδειχναν ανήμποροι να ακολουθήσουν τον ρυθμό, οι γηπεδούχοι έφταναν με ευκολία όχι απλά μέχρι τα καρέ τους αλλά εντός της περιοχής τους, η δεξιά τους πλευρά αντιμετώπιζε τα περισσότερα προβλήματα και δεν κρατούσαν μπάλα.

Φορτούνης σε ελεύθερο ρόλο

Οι Πειραιώτες συνέχισαν με το πόδι στο γκάζι, αλλά παράλληλα είχαν και τη δυνατότητα να «πειραματιστούν». Αλλωστε στο αρχικό τους σχήμα υπήρξαν δοκιμές (Ραντέλοβιτς δεξί μπακ, Γκασπάρ αριστερό), όμως κάπου εκεί βλέπαμε τον Φορτούνη να φεύγει από τον «ασβέστη» και να συγκλίνει ακόμη και στη δεξιά πλευρά, όπου κάποιες στιγμές ήταν «φορτωμένη» με τρεις μεσοεπιθετικούς (Βαλμπουενά, Φορτούνη, Ραντζέλοβιτς), ενώ από την άλλη ο Γκασπάρ ανέβαινε και ο Καμαρά έβγαινε κρυφός φορ (είχε και μία καλή στιγμή στο 35′). Στην άλλη γωνιά του…. ρινγκ, στον Πανιώνιο δηλαδή, άρχισε να κυριαρχεί το αίσθημα της αυτοσυντήρησης (κακά τα ψέμματα κινδύνευε πλέον να ηττηθεί με «βαρύ» σκορ) και 2-3 φορές, με τους Καμαρά, Τσιλούλη, θέλησε να βάλει στην εξίσωση του αγώνα τον Σα. Χωρίς όμως επιτυχία.

Η φάση του 24′ αντικατοπτρίζει την εικόνα του ματς

Ετσι φτάσαμε στο 24′, όταν ο Ρέτσος έκανε λάθος γύρισμα, ο Ελ Αραμπί πήρε την μπάλα, πέρασε τον Κότνικ και την έστειλε εύκολα στην ανυπεράσπιστη εστία του. Ο μικρός ζήτησε συγνώμη, βούρκωσε, ο Κόρμπος θέλησε να τον «ανεβάσει» ώστε να μην το πάρει… από κάτω, αλλά η φάση όπως εξελίχθηκε αντικατόπτριζε την εικόνα του αγώνα. Ο Ολυμπιακός κυριαρχούσε και ο Πανιώνιος «πόναγε» σε όλες τις γραμμές, ενώ η ψυχολογία των παικτών του βρίσκονταν στα τάρταρα. Πολλά λάθη και έλλειψη καθαρού μυαλού χαρακτήριζαν το παιχνίδι του.

Ημίχρονο με κατοχή μπάλας 71% και 12 τελικές

Μέχρι την ανάπαυλα οι Βαλμπουενά (29′), Ελ Αραμπί (31′), Ραντζέλοβιτς (32′) παρουσιάστηκαν, εκ νέου απειλητικοί για τους γηπεδούχους, οι οποίοι είχαν και δοκάρι στο 41′ με τον Ελ Αραμπί (ωραίο πλασέ στην κίνηση). Το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου τους βρήκε με κατοχή στα επίπεδα του 71%, 12 τελικές (έναντι 4 των Νεοσμυρνιωτών) και απόλυτους κυρίαρχους.

Ωρα δοκιμών και 3-5-2

Με το σκορ στα επίπεδα του 4-0, στο μυαλό των «ερυθρολεύκων» υπήρχαν πλέον δύο πράγματα. Το ένα αφορούσε τον παράγοντα διαχείριση αφού ακολουθεί πρόγραμμα «βουνό», ενώ και ο προπονητής τους είχε τη δυνατότητα να δοκιμάσει πρόσωπα και σχήματα. Με την είσοδο του Αβραάμ Παπαδόπουλου «γύρισε» το σύστημα σε 3-5-2, στην πορεία του δεύτερου 45λεπτου και μετά τις περαιτέρω αλλαγές που προχώρησε το έκανε 3-4-3 και τα παραπάνω συντέλεσαν ώστε να πέσει ο ρυθμός. Ή πιο σωστά, οι γηπεδούχοι να μην παρουσιάζουν ανάλογη καταιγιστική εικόνα. Οι Ελ Αραμπί (47′), Μπουχαλάκης (52′). απώλεσαν καλές ευκαιρίες να διευρύνουν περαιτέρω το προβάδισμά τους, ενώ οι φιλοξενούμενοι βγήκαν και εκείνοι ορισμένες φορές με αξιώσεις στην επίθεση.

Πάνω-κάτω η μπάλα μετά το 80′

Υπό αυτές τις συνθήκες μπήκαν στο τελευταίο 10λεπτο, όπου οι «γραμμές» και των δύο ομάδων έδειξαν να χαλαρώνουν – λογικό – και η μπάλα πήγαινε πάνω-κάτω. Ο Ολυμπιακός «άγγιξε» ένα ακόμη γκολ με τους Φορτούνη (83′), Σισέ (87′) και κυρίως με τον Χασάν που είχε δοκάρι με κεφαλιά στο 90’+2′, ο Πανιώνιος θα μπορούσε να πετύχει εκείνο της τιμής με τους Τσιλούλη (83′), Αραμπούλι (85′), αλλά το 4-0 έμεινε αναλλοίωτο.

https://youtu.be/-tBltIbRBkA

 

Πηγή:gazzetta.gr

Shares