Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Super League 1 Play-off, Ολυμπιακός – Άρης 3-1: Ερυθρόλευκο πάρτι με Καμαρά και «αγκαλιά» με τον τίτλο…(ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Ολυμπιακός συνεχίζει φορτσάτος στα play off της Super League 1, καθώς με πρωταγωνιστή τον Καμαρά (δύο γκολ, μια ασίστ) επικράτησε 3-1 του Άρη, καθαρίζοντας από το α’ μέρος και αύξησε την απόστασή του από τον ΠΑΟΚ – Δείτε τα γκολ…

«Καταιγιστικός» ήταν απόψε ο Ολυμπιακός κόντρα στον Αρη και έχοντας έναν Καμαρά σε φανταστική βραδιά, κέρδισε εύκολα τον Αρη με 3-1 και συνέχισε την πορεία του προς το αήττητο πρωτάθλημα.

Οι «ερυθρόλευκοι» ξεκίνησαν με τον Σα κάτω από τα γκολπόστ, τους Ομάρ, Σισέ, Μπα, Τσιμίκα στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά, τους Γκιλιέρμε, Μπουχαλάκη, Καμαρά στον άξονα (ο πρώτος «6άρι»), τον Μασούρα στο δεξί άκρο, τον Βαλμπουενά στο αριστερό και τον Ελ Αραμπί στην κορυφή της επίθεσης.

Οι «κίτρινοι» είχαν τον Κουέστα στο τέρμα, τους Ροζ, Βελέθ, Δεληζήση, Κόρχουρτ στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά, τους Σάσα, Ματίγια στα «6αρο-8άρια», τους Φετφατζίδη, Μπρούνο Γκάμα στα «φτερά» και τον Λάρσον ουσιαστικά στην ίδια ευθεία με τον Ιντέγε, αλλά σε πιο ελεύθερο ρόλο.

Με το «καλημέρα» στο ματς φάνηκε πως οι γηπεδούχοι είχαν σκοπό να… ανακατέψουν μεσοεπιθετικά την τράπουλα. Στα 40 δευτερόλεπτα οι Μασούρας, Βαλμπουενά βρέθηκαν στον άξονα, ο Ελ Αραμπί δεξιά, οι τρεις τους συνδυάστηκαν αλλά ο πρώτος δεν κατάφερε να βγάλει τελική στη σέντρα του Γάλλου. Την ίδια στιγμή ωστόσο έδειξαν και ότι ο «Mr Assist» της ομάδας δεν θα αναλώνονταν στον ασβέστη και θα είχε πιο ελεύθερο ρόλο.

https://youtu.be/6VIfhB4DbXI

https://youtu.be/3vytcwbsUtc

Ο Αρης «έβρισκε» σουτ

Οι φιλοξενούμενοι όμως παρουσίασαν επίσης διάθεση να βγουν μπροστά και μέχρι το 20′ απείλησαν τρις. Στο 8′ η μπάλα στρώθηκε στον Μπρούνο Γκάμα, μετά από απομάκρυνση του Μπα, όμως ο Βραζιλιάνος από καλή θέση σούταρε ψηλά άουτ. Νέα τελική του Ροζ λίγο αργότερα και στο 17′ ήταν η σειρά του Φετφατζίδη να σουτάρει, αλλά εκ νέου άστοχα. Στην «εξίσωση» της αναμέτρησης φάνηκε πως οι Θεσσαλονικείς έβρισκαν ελεύθερα σουτ στα όρια της αντίπαλης μεγάλη μεγάλης και επί χάρτου θα μπορούσε κάποιος να ισχυριστεί πως υπήρχε «θέμα», ίσως επειδή ο Καμαρά πίεζε ψηλά και υπήρχαν προϋποθέσεις για κενούς χώρους. Αν προσθέσουμε και την κεφαλιά του Ιντέγε στο 22′, τότε αποτυπώνονταν πως ο Αρης «έψαχνε» το γκολ, ενώ την ίδια στιγμή οι «ερυθρόλευκοι» μετρούσαν 0/7 εύστοχα γεμίσματα, όλα από τα δεξιά.

Σόου Καμαρά

Ωστόσο η συγκεκριμένη διαχείριση του αγώνα από πλευράς Μαρτίνς, ήταν που… επέτρεψε στους παίκτες του να «καθαρίσουν», λίγο αργότερα, το ματς. Ενδιάμεσα οι Μασούρας, Βαλμπουενά άλλαξαν πλευρές και κάπου εκεί ο Καμαρά πήρε το… όπλο του. Η πίεση ψηλά οδήγησε τους αντιπάλους τους σε κρίσιμα λάθη και στο 28′ το σκορ ήταν ήδη 2-0 υπέρ του Ολυμπιακού! Σε διάστημα λίγων μόνο δευτερολέπτων.

Εχουμε και λέμε. Ο Σενεγαλέζος, περί αυτού ο λόγος, πρέσαρε στο 27′ τον Δεληζήση, πήρε την κατοχή και μαζί με τον Βαλμπουενά βγήκαν στον κενό χώρο. Ο Γάλλος του έστρωσε την μπάλα και εκείνος μέσα από το κουτί πλάσαρε εύστοχα για το 1-0. Αμέσως μετά (για την ακρίβεια 88 δευτερόλεπτα ύστερα το πρώτο γκολ και 20 από τη σέντρα) ήταν η σειρά του Ελ Αραμπί να πιέσει στο 1/3 του Αρη, έκλεψε από τον Σάσα και έπαιξε γρήγορα για τον Καμαρά, ο οποίος λειτούργησε εκ νέου σαν φορ, πάτησε περιοχή και έκανε το 2-0.

Κακά τα ψέμματα κάπου εκεί μάθαμε τον νικητή του αγώνα αφού υπήρχε και ο παράγοντας ψυχολογία, όμως ο 23χρονος χαφ έδειχνε από άλλον πλανήτη και έβγαλε την κάπα του εκτελεστή για να βάλει αυτή του δημιουργού. Ηταν το 38′ όταν έκανε την παράλληλη από τη δεξιά πλευρά, εκείνη που «φόρτωναν» από την αρχή οι «ερυθρόλευκοι», η αμυντική γραμμή του Αρη δεν κατάφερε να απομακρύνει και ο Μασούρας με προβολή «έγραψε» το 3-0.

Σε διάστημα 11 λεπτών (27′-38′) ο νεαρός μετρούσε 2 γκολ και 1 ασίστ, ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής και ο Ολυμπιακός κυριαρχούσε απόλυτα. Τα πόδια «λύθηκαν» εντελώς, οι «ερυθρόλευκοι» κυκλοφορούσαν ωραία την μπάλα, σε ορισμένες περιπτώσεις έβγαζαν 5 και 6 παίκτες στα καρέ του Κουέστα και ο Βαλμπουενά απώλεσε την καλύτερή τους ευκαιρία μέχρι την ανάπαυλα (45′ με δυνατό σουτ στα όρια της μικρής περιοχής, σημάδεψε τον Κουέστα).

Ευκαιρία για δοκιμές, μείωσε ο Αρης

Με τον δείκτη του σκορ στο 3-0, το δεύτερο μισό ήταν για τον Πορτογάλο κόουτς των γηπεδούχων μία.. ευκαιρία να δοκιμάσει πράγματα. Ας μην ξεχνάμε πως ακόμη οι παίκτες δεν βρίσκονται στο 100% και ελοχεύει το ενδεχόμενο τραυματισμών. Οι Ελ Αραμπί (47′), Ομάρ (50′) απείλησαν τον Κουέστα και στο 52′ οι «ερυθρόλευκοι» προχώρησαν σε 3 αλλαγές, χωρίς πάντως να διαφοροποιήσουν τη διάταξή τους.

Ωστόσο η παραπάνω εξέλιξη έδωσε στον Αρη την ευκαιρία να απειλήσει. Αρχικά με την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μπρούνο Γκάμα (56′, έδιωξε ο Σα), ύστερα με τον Λάρσον (57′, σουτ μέσα από την περιοχή στο δοκάρι), μέχρι που τελικά μείωσε στο 62′ με την προβολή του Ιντέγε σε γύρισμα του Μαντσίνι, όπου η μπάλα κόντραρε στον Σισέ.

Διαχείριση, χαμένο πέναλτι και «+18»

Με την πάροδο του χρόνου ο ρυθμός του αγώνα έπεσε. Ο Ολυμπιακός συνέχισε να παίζει χωρίς «καθαρό» αριστερό εξτρέμ (ο Φορτούνης συνέκλινε όπως και ο Βαλμπουενά στον άξονα, ο Τσιμίκας έπαιρνε όλη την πλευρά), ενώ στην εξίσωσή του μπήκε ο όρος «διαχείριση». Οπου και… αρίστευσε. Μέχρι το φινάλε «επέτρεψε» μόνο μία φορά στον Αρη να μειώσει περαιτέρω και ουσιαστικά ήταν σε νεκρό χρόνο (90’+4′ με τον Ιντέγε), ενώ εκείνος θα μπορούσε νωρίτερα να διευρύνει το προβάδισμά του. Αρχικά στο 79′ με την κεφαλιά του Χασάν (ο Λοβέρα «έφτιαξε» τη φάση) και κυρίως στο 84′, όταν ο Κουέστα απέκρουσε την εκτέλεση πέναλτι του Φορτούνη. Δεν συνέβη και το τελευταίο σφύριγμα τον βρήκε στο «+18» από τη 2η ΑΕΚ.

MVP: Ο Καμαρά. Ο Σενεγαλέζος στο πρώτο ημίχρονο ήταν καταπληκτικός. Σε αυτό το διάστημα σημείωσε 2 γκολ από θέση φόρ, έφτιαξε ακόμη ένα και άγγιξε το τέλειο.
Στο ύψος του: Ο Βαλμπουενά έδωσε ακόμη μία ασίστ, ο Μασούρας βρήκε δίχτυα, ενώ ο Ελ Αραμπί ήταν ο δημιουργός του δεύτερου γκολ. Αρκετοί «ερυθρόλευκοι» μπορούν να θεωρηθούν αποψινοί «υπαρχηγοί» του Καμαρά.

Αδύναμος κρίκος: Σε μία ομάδα όλοι αμύνονται και όλοι κάνουν επίθεση. Ο Αρης δέχθηκε δύο γκολ από «καθαρά» ατομικά λάθη (Δεληζήσης, Σάσα), όμως η εν γένη ανασταλτική του λειτουργία ήταν κακή, άρα το «χρεώνονται» και οι 11 του πρώτου ημιχρόνου.

Η «γκάφα»: Εκ των υστέρων πιστώνονται στους Δεληζήση και Σάσα, καθώς ήταν οι δύο παίκτες του Αρη που υπέπεσαν στα λάθη που προήλθαν τα δύο πρώτα «ερυθρόλευκα» γκολ (σε αμφότερα σκόρερ ο Καμαρά).

Το «στραγάλι»: Τα όποια λάθη του Μανούχου και των βοηθών του, δεν ήταν πολλά, πέρασαν απαρατήρητα και λόγω της εξέλιξης του αγώνα. Στο 82′ που καταλογίστηκε πέναλτι σε ανατροπή του Φορτούνη από τον Ροζ, ο βοηθός Δημητριάδης υπέδειξε τον Καμαρά που «έφτιαξε» τη φάση σε θέση οφ σάιντ, όμως μετά από έλεγχο VAR καταλογίστηκε η εσχάτη των ποινών, καθώς ο Σενεγαλέζος δεν βρίσκονταν σε αντικανονική θέση. Θα μπορούσε να δοθεί επανάληψη στην εκτέλεση, αλλά το ματς «βοήθησε» ώστε να μην ασχολείται κανένας με τη «σφυρίχτρα».

Το «ταμείο» του gazzetta.gr: Ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος, εκμεταλλεύτηκε τα αμυντικά λάθη/κενά του Αρη και πήρε τη νίκη, ενώ παράλληλα προχώρησε σε δοκιμές και σε συντήρηση δυνάμεων.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σα, Τσιμίκας, Μπα, Σισέ, Ομάρ, Γκιγέρμε, Μπουχαλάκης (52′ Καφού), Καμαρά, Βαλμπουενά (52′ Φορτούνης), Μασούρας (77′ Λοβέρα), Ελ Αραμπί (52′ Χασάν).
ΑΡΗΣ: Κουέστα, Κόρχουτ, Βέλεθ, Δεληζήσης (45’+2 Σόουζα), Ροζ, Σάσα, Ματίγια, Φετφατζίδης (46′ Μαντσίνι), Γκάμα (77′ Τόνσο), Λάρσον (77′ Μπα), Ιντέγε.

Πηγή:www.gazzetta.gr

Shares