Παρασκευή , 19 Απριλίου 2024

Στους δρόμους οι υγειονομικοί: Πορεία μέχρι το Μαξίμου και συγκέντρωση στο Υπουργείο Υγείας

Κινητοποίηση στο κέντρο της Αθήνας πραγματοποίησαν υγειονομικοί ενάντια στην υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού κατά του κορονοϊού. Η πορεία τους κατέληξε στο Υπουργείο Υγείας με ενδιάμεση στάση στο Μέγαρο Μαξίμου.

Οι υγειονομικοί συγκεντρώθηκαν στις 08:30 το πρωί της Πέμπτης (21.10.2021) στη Βασιλίσσης Σοφίας στο ύψος της πλατείας Μαβίλη. Την ώρα που οι συγκεντρωμένοι ήταν έτοιμοι να ξεκινήσουν την πορεία προς το Μέγαρο Μαξίμου, τότε εμφανίστηκε μία διμοιρία των ΜΑΤ, με αποτέλεσμα να επικρατήσει μικροένταση. Η αστυνομική δύναμη τελικά αποχώρησε και ξεκίνησε η πορεία.

Στη συνέχεια πέρασαν από την Ηρώδου Αττικού, όπου βρήκαν φραγμό από κλούβες, και από τη Βουλή, όπου άφησαν πανό.

Κατά τη διάρκεια της πορείας που έφτασε λίγο μετά τις 11:15 το πρωί στο Υπουργείο Υγείας, στην οδό Αριστοτέλους, η παρουσία αστυνομικών δυνάμεων ήταν ισχυρή.

Οι συγκεντρωμένοι ζήτησαν ισχυρή Δημόσια Υγεία, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, μονιμοποίηση του εκτάκτου προσωπικού, άρση αναστολών, ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά, αύξηση μισθών και επίδομα.

«Λεφτά για την Υγεία, όχι για εξοπλισμούς και αστυνομία», «Όχι άλλες υποσχέσεις», «Δεν περισσεύει κανένας» και «Έξω οι εργολάβοι από τα νοσοκομεία», ανέγραφαν, μεταξύ άλλων, τα πανό τους.

Στο πλαίσιο της διαμαρτυρίας η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων προκήρυξε στάση εργασίας (08:00 π.μ. – 15:00 μ.μ.) για την Αττική και 24ωρη απεργία για την υπόλοιπη επικράτεια.

πηγή: Iatropedia

Shares