Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Στον Έβρο η μεγαλύτερη σούβλα της χρονιάς με μοσχάρι 360 κιλών (φωτο)

Στις Φέρες Έβρου έχει στηθεί από χτες η μεγαλύτερη σούβλα της χρονιάς.

Οι επισκέπτες και οι κάτοικοι της ακριτικής περιοχής θα έχουν τη δυνατότητα να γευτούν σήμερα το απόγευμα το πεντανόστιμο έδεσμα και να πιούν άφθονο κρασί και μάλιστα δωρεάν. Συγκεκριμένα, σουβλίζεται ένα μοσχάρι 360 κιλών και 100 κιλά λουκάνικα.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της Πέμπτης (29/12) και -σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Πρωτογενούς Τομέα, Αγροτουρισμού και ΔΕ Φερών, Δημήτρη Κολγιώνη- στόχος είναι η ανάδειξη της ποιότητας του τοπικού κρέατος και η προώθηση του γαστρονομικού τουρισμού της περιοχής.

«Η εκδήλωση για τους επισκέπτες θα ξεκινήσει στις 18:00 μ.μ. και το ζώο (μοσχάρι) που σουβλίζεται για περισσότερες από 24 ώρες ζυγίζει περίπου 360 κιλά. Επίσης, θα ψήσουμε 100 κιλά λουκάνικα και θα δώσουμε στους επισκέπτες που θα μας επισκεφτούν στην κεντρική πλατεία των Φερών άφθονο κρασί» τονίζει στο GRTimes.gr ο αντιδήμαρχος Φερών.

Σύμφωνα με τον κ. Κολγιώνη το έθιμο ξεκίνησε το 2012, ενώ πέρυσι δεν πραγματοποιήθηκε λόγω κορωνοϊού. Ωστόσο, το κρέας διανεμήθηκε σε απόρους της ευρύτερης περιοχής.

«Μαζεύεται όλος ο Έβρος στις Φέρες για τη συγκεκριμένη εκδήλωση.

Η πλατεία “βουλιάζει” από τον κόσμο, παρόλα αυτά υπάρχει φαγητό για να δοκιμάσουν όλοι.

Γίνεται μία συντονισμένη προσπάθεια από τη δημοτική κοινότητα Φερών και τον δήμο Αλεξανδρούπολης, ώστε να δοκιμάσει όλος ο κόσμος το βόειο κρέας από κτηνοτρόφους της περιοχής, οι οποίοι εκτρέφουν τα ζώα τους σε μονάδες μέσα στο Δέλτα του Έβρου», συμπληρώνει ο αντιδήμαρχος.

feres_mοsxari_grtimes_eidhseis2
feres_mοsxari_grtimes_eidhseis3
feres_mοsxari_grtimes_eidhseis4
feres_mοsxari_grtimes_eidhseis5

pronews.gr

Shares